Підтримати нас

Українські видавництва представили понад 650 новинок до Книжкового Арсеналу

Vgoru
Автор статті
13 травня 2021 13:07
1,118
Поширити:

Культурно-видавничий проєкт "Читомо" представив онлайн Вітрину з книжковими новинками до Книжкового Арсеналу 2021. На вітрині можна переглянути понад 650 книжок, які вийшли з грудня 2020 року або ще вийдуть до червня 2021-го.

З найбільшою кількістю книжок можна ознайомитись у категорії «Нон-фікшн» (177)  та «Дитяча проза і поезія» (165). Крім того, дитяча література також представлена в  категорії «Дитячі ігрові книжки». Найменше книжок у розділі «Мистецькі видання»  — лише 7 назв.  

Помітно збільшилася кількість новинок у категоріях «Поезія», «Українська художня  література» та «Аудіокниги». Загалом ознайомитися з виданнями можна в 12 категоріях. 

"Ми думали, що новинок буде менше, ніж зазвичай, а вийшло навпаки. Українські  видавці, вочевидь, відклавши вихід книжок минулого року, зрозуміли, що ситуація  не змінюється, але працювати потрібно, і порадували серйозними показниками —  коментує Оксана Хмельовська, головна редакторка Читомо, — Тішить, що є нові  романи українських письменників, тож є що читати й обговорювати. Серед абсолютних трендів цього року є поява (!) нарешті українського нон-фікшну й української науково-популярної книжки, поява українських авторів цього сегменту.  Не надто врожайними є поезія і мистецькі видання, вочевидь, через складність продажу таких книжок, якщо йдеться про поезію, і через високу вартість, якщо говорити про арткниги. Утім, і за таких обставин у читача є вибір". 

Також на Вітрині новинок-2021 можна знайти книжки іноземними мовами. Крім того, для любителів коміксів представлена категорія з графічною прозою. 

"Радує, що в Україні в останні роки дедалі більше видаються комікси. Особливо — класика цього жанру, яку раніше можна було купити лише англійською чи  російською. Те, що тайтлів стає більше, лише свідчить, що і популярність цього жанру росте, попри те, що комікс не може коштувати дешево (через вартість прав і  друк)", — розповідає Оксана Гаджій, артдиректорка Читомо. 

На Вітрині новинок можна залишати вподобання улюбленим книжкам, а також  відслідкувати вподобання Читомо, які позначені літерою "Ч".  Якщо ви не можете визначитися з фаворитом, штучний інтелект Читомо підбере  для вас персональну книжку.  

Також на цьогорічній Вітрині є вибір літкритика з рекомендаціями Тетяни Трофименко, Тетяни Калитенко, Ганни Улюри та Марії Бліндюк. Незабаром будуть представлені інші критики з їхніми рекомендаціями. 

Редакція закликає ділитися улюбленими книжками, поширювати їх у соцмережах і  ставити сердечка. Ті книжки, які набрали найбільше сердечок, автоматично будуть видимі на оновленому сайті Книжкового Арсеналу

Загалом книжкові новинки на Вітрині представили 62 видавництв України.  

Як відомо, Вітрина новинок — спільний проєкт Книжкового Арсеналу й проєкту "Читомо" з 2015 року. Відтоді протягом шести років медіа повідомляє про  книжкові новинки всіх читачів. 

Видавці, які ще не подали інформацію про свої книжки, але хотіли б представити їх на Вітрині, можуть писати Читомо на адресу vitryna.chytomo@gmail.com.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ