Підтримати нас

“Українські колонії давніх шумерів”, “Михайло Боярський в полоні пристрастей” та “Секс-ловушка для Троцького”, або макулатура без терміну придатності

Автор статті
10 лютого 2021 16:30
902
Поширити:

Минають роки, і навіть десятиліття, а деякі соціокультурні явища залишаються абсолютно незмінними. Наприклад, картину, подібну до тієї, яку читач спостерігає на цих фото, можна було в достатку споглядати і тридцять років тому.

За цей час авторитет справжньої науки в масах упав, як то кажуть, "нижче плінтуса", а місце наукових досліджень і відповідних друкованих видань посів низькопробний ширвжиток, що заполонив прилавки і лотки тисяч газетно-журнальних кіосків. 

"Таємниці і загадки" історії й інших наук, пропонований читачеві цим відвертим мотлохом за ступенем обдурення можуть запросто скласти конкуренцію деяким не дуже охайним у плані "просвітницької роботи" телепрограмам. 

При цьому, як неважко помітити, мало не на 100% уся ця "література" є російськомовною, що в наші дні всеосяжної підтримки державної мови видається, м'яко кажучи, дивним.

Втім, хочеться особливо підкреслити, що автор ні в якому разі не пропонує щось "взяти і заборонити": зрештою, чи не демократичною країною позиціює себе Україна? Тому, зрозуміло, в умовах ринку обиватель має право купувати і вживати навіть таке невибагливе чтиво. Але доводиться лише з ностальгією згадувати, як свого часу наукові та науково-популярні видання користувалися у наших людей непорушним авторитетом, а виписували і купували їх без перебільшення мільйони громадян.

Фото Миколи Овчаренка

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ