Підтримати нас

У Скадовську відбувся фестиваль підтримки “сонячних дітей”

Автор статті
09 вересня 2020 03:29
859
Поширити:

Фестиваль кращих інклюзивних практик «Україна без кордонів», який відбувся у Скадовську 4-6 вересня,  присвячувався підтримці дітей з синдромом Дауна та їх рідним.

Заходи проводилися на базі дитячого оздоровчого табору імені Гагаріна, організатором виступила обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини», а фінансову підтримку фестивалю надали Всеукраїнська благодійна організація «Даун Синдром» та АТ «Укрсиббанк» у рамках проекту «Срібна монетка».

Як повідомляють організатори, у фестивалі взяли участь понад 200 дітей та підлітків. Вони представили 51 проєкт, що увійшов до фіналу Конкурсу «Кращі інклюзивні практики України-2020». Мета конкурсу - популяризувати досягнення у сфері соціальної інклюзії, оволодіти досвідом подолання соціального відчуження, а також ініціювати створення соціальних майданчиків для обміну цим досвідом, можливостей для просування нових ідей, сучасних тенденцій в області розвитку інклюзивних практик України.

Дипломами  І ступеня, символами фестивалю та цінними подарунками нагороджені проекти: «Інклюзивна кав’ярня «Старе місто» (О.Мельник, м. Луцьк), «Ти будеш собою пишатися!» (О.Драй, м. Херсон), «Спорт єднає» (А.Халабуда, м. Вінниця), «Музичне виховання дітей дошкільного віку як засіб соціалізації особистості в умовах сучасних викликів» (К.Білик, м. Вінниця), Соціально-інтерактивна вистава «Право Є?» за мотивами «Конвенції ООН про права людей з інвалідністю» (Р.Кравченко, м. Київ), Група адаптивного кіокушин БуДо карате (Д.Бєлобров, м. Херсон).

Крім того, учасники фестивалю обмінялися досвідом під час майстер-класів, продемонстрували свої таланти у театральному, вокальному, хореографічному та ораторському мистецтві.

Організатори: Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини» - це громадська організація, що створена за ініціативою батьків, які виховують дітей з синдромом Дауна та зареєстрована 21 березня 2014 року. 

Сторінка у ФБ: https://www.facebook.com/SunnyChildrenKherson/

Електронна поштова адреса: sunnydity@gmail.com

Тел.: 0997028895 - Ірина, 0505718519 - Тетяна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ