Підтримати нас

У Національної кінопремії «Золота Дзиґа» - нові номінації

Автор статті
26 січня 2020 06:30
603
Поширити:

Загалом статуетка «Золота Дзиґа» вручатиметься у 23 номінаціях.

Про це повідомляється на сайті кінопремії.

Цього року перелік номінацій зазнав змін, зокрема з’явилися номінації за «Найкращі візуальні ефекти» та «Відкриття року», а категорію «Найкращий анімаційний фільм» розділено на «Найкращий повнометражний анімаційний фільм» та «Найкращий короткометражний анімаційний фільм». 

«2019-й став роком успішних дебютів молодих талановитих режисерів, які створили дійсно якісні стрічки, здатні конкурувати не лише на внутрішньому ринку, але й з іноземними фільмами. Саме тому з’явилась потреба у новій номінації «Відкриття року», де будуть відзначені видатні здобутки та досягнення кінематографістів», - зазначила виконавча директорка Української кіноакадемії Анна Мачух.

Наразі приймання заявок на участь у конкурсі кінопремії «Золота Дзиґа» завершено.

На участь у четвертій кінопремії було подано 88 повнометражних та короткометражних стрічок. Серед них 17 повнометражних ігрових, 31 короткометражних ігрових, 20 документальних, 1 повнометражний анімаційний фільм та 19 короткометражних анімаційних фільмів.

Після відбору серед заявок фільмів, які відповідають вимогам регламенту кінопремії, члени Кіноакадемії розпочнуть голосування за фільми-претенденти на «Золоту Дзиґу». Номінантів оголосять у березні 2020 року.

Урочиста церемонія вручення Четвертої Національної кінопремії «Золота Дзиґа» відбудеться 28 квітня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ