Підтримати нас

У Миколаївській та Херсонській областях СБУ виявлено підпільні підприємства, що виробляли нелегальне паливо

Автор статті
05 жовтня 2018 12:29
633
Поширити:

Реалізаторів паливно-мастильних матеріалів, які ухилялися від сплати податків, виявила в Миколаївській і Херсонській областях Служба безпеки України.

Кілька комерційних структур в 2017-2018 роках налагодили нелегальне виробництво дизельного палива. На підпільній нафтобазі ділки змішували мастильні матеріали, що ввозяться з Росії, з авіаційним паливом, купленому за готівку в Україні.

Цю «бодягу» комерсанти продавали сільгосппідприємствам півдня України. Розрахунки з аграріями велися за готівку, проте в податковій звітності ці операції проводилися по безналу. Такий механізм дозволяв штучно формувати податковий кредит і мінімізувати сплату податків до держбюджету.

В офісах бізнесменів і на підпільній нафтобазі співробітники СБУ виявили три мільйони гривень, отриманих від протиправної діяльності, і дизельне паливо сумнівної якості вартістю понад семи мільйонів гривень.

Триває розслідування за частиною 5 статті 191 та частиною 3 статті 209 Кримінального кодексу України. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ