Підтримати нас

У міськраді обіцяють “під мудрим керівництвом” вирішити проблему з освітленням Херсона

Автор статті
19 січня 2022 13:14
779
Поширити:

Коли на виборах у міські голови та міськраду перемагає новий лідер та приходить нова “команда”, виборці вкотре чують низку обіцянок покращення інфраструктури та життя в цілому. Втім, кожен із кандидатів вправляється у таких промовах ще у період виборчої кампанії. Набір тем давно відомий, він не змінюється багато років: це громадський транспорт, ремонт доріг, обслуговування ліфтового господарства, наведення порядку в установці МАФів і монтаж-демонтаж зовнішньої реклами... І одним з найбільш популярних в народі питань в цьому ряду завжди була тема поліпшення вуличного освітлення.

У Херсоні її підіймали не раз, щоразу обіцяючи вирішити проблему майже напевно. Але, крім “точкових” ремонтів та встановлення в окремих місцях нових світильників, за великим рахунком, справа з мертвої точки не зрушила. І якщо центр ще так-сяк освітлений, то в деякі "спальні" райони з настанням темряви навіть потикатися не дуже хочеться.

Проте проблему освітлення за старою доброю традицією порушує тепер уже й команда Ігоря Колихаєва. Днями у Херсонській міськраді відбулася чергова нарада, на якій були присутні старости округів, голови райрад, чиновники виконавчих органів міськради, фахівці комунального підприємства “Херсонміськсвітло” та сам міський голова. Під час обговорення з'ясували, що в період з 28 грудня 2021 року по 12 січня 2022 року "Херсонміськсвітло" відремонтувало 57, встановило 31 та демонтувало 20 світильників зовнішнього освітлення. На засіданні зазначили, що на підприємстві (яке, до речі, разом з КП “Херсонкомунтранссервіс” скоро “увіллється” у КП “Херсонелектротранс”) вважають за краще використовувати світлодіодні ліхтарі, які “забезпечують максимально комфортний рівень світла, вважаються безпечними для застосування та головне - є економічними”. 

Особливу увагу, за словами фахівців, підрядники приділили перехрестям, де збільшили рівень освітленості, що дозволить уникати дорожньо-транспортних пригод.

У своєму улюбленому стилі "жорсткого керівника" міський голова наставляв підлеглих, відповідальних за розвиток системи вуличного освітлення.

“Ми трохи “вичесали” центр міста, тепер треба зосередити увагу на районах, старостинських округах та приватних секторах, якими ніхто ніколи не займався. Усі мають працювати у щільному зв'язку: голови районів, старости, директор департаменту міського господарства, директор “Міськсвітла”. Налаштуйте комунікацію між собою та почніть працювати на повну силу. Року було достатньо, щоб звикнути до умов і один до одного. Я чекаю від вас лише результату”, - сказав Ігор Колихаєв.

Зазначимо, що сам градоначальник підкреслив: для "розгойдування" фахівцям знадобився цілий рік (а насправді більше, враховуючи, що новий склад міськради сформувався у грудні 2020-го). Час покаже, наскільки інтенсивно освітлюватимуть херсонські вулиці зараз, після “напуття” з вуст міського голови. Але не можна не звернути увагу на цікавий штрих: на офіційному сайті Херсонської міськради замітку про вищезазначений захід названо “Ігор Колихаєв поступово втілює стратегію висвітлення Херсона”. Це вже не вперше, коли особа міського голови удостоюється згадки у контексті, гідному діянь якогось вождя держави з тоталітарним режимом. Таке враження, що лише мудре керівництво Ігоря Вікторовича є запорукою всіх позитивних змін в обласному центрі, а виконавці його волі – не більше, ніж пішаки на шахівниці. Така помітно застаріла риторика дещо дивує: мабуть, ніколи раніше про Херсонського міського голову не висловлювалися в такому ключі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ