Підтримати нас

У Міноборони розповіли, яким буде парад на 30-річчя Незалежності України

Автор статті
15 лютого 2021 13:00
835
Поширити:

На параді до 30-річчя Незалежності продемонструють новітні розробки військової техніки.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

"Планується продемонструвати розробки, серед яких РСЗВ «Вільха», «Нептун», ОТРК «Гром» та інші нові й модернізовані зразки вітчизняного та закордонних оборонних комплексів, БПЛА «Байрактар», - йдеться у повідомленні.

Загалом до параду залучать 27 парадних розрахунків, чисельністю понад 4 тисяч осіб. З них 19 парадних розрахунків складатимуть Збройні сили України, 8 «коробок» - від інших складових сектору безпеки та оборони.

Передбачається, розрахунки пройдуть новим стройовим кроком.

Також до цьогорічного параду пропонують залучити близько 250 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки і понад 50 літальних апаратів.

На Михайлівській площі Києва розгорнуть виставку військової техніки та озброєння ЗСУ.

Демонстраційні заходи Військово-морських сил відбудуться в Одесі, куди запрошено представників флотів держав-партнерів. А у Києві розглядається варіант проведення річкового військового параду на Дніпрі.

На цьогорічний парад планується запросити керівників оборонних відомств та очільників військових підрозділів держав-партнерів, а також генерального секретаря НАТО та верховного представника ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки.

Підрозділи ЗСУ, яких залучать до участі у параді військ до тридцятиріччя Незалежності, готові розпочати підготовку і тренування вже наприкінці лютого.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ