Підтримати нас

У Міністерстві освіти повідомили, що на Херонщині лише одна школа - без інтернету

Автор статті
25 вересня 2020 13:00
786
Поширити:

Усього лише одна школа в Херсонській області не має доступу до інтернету. Про це стверджує Юрій Кононенко. Чиновник навів такі дані, виступаючи на зустрічі з журналістами Миколаївської, Одеської та Херсонської областей в Українському кризовому центрі (Київ).

"Усього на Херсонщині 441 загальноосвітня школа, і тільки одна з них, згідно з оперативною інформацією Міністерства, не має доступу до інтернету", - заявив Кононенко.

Начальник головного управління шкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко. Фото Євгена Ляшенка

Конкретний населений пункт, де працює цей навчальний заклад, чиновник не назвав.

Втім, херсонські журналісти, з яких окремі представляють селищні і навіть сільські видання, не погодилися повірити в такі цифри. Шкіл без інтернету, особливо в сільських районах Херсонщини,  набагато більше, запевнили вони Юрія Кононенка.

Начальник головного управління шкільної освіти МОЗ у відповідь на це допустив, що насправді "оперативні дані" Міністерства можуть мати дещо декларативний характер.

"Сфера освіти дуже консервативна, - сказав він. - Дійсно, іноді бюрократичні моменти дещо спотворюють реальну картину. Розумієте, як виникають такі цифри? Якщо у них там у школі на хвилинку з'явився інтернет, а потім зник на день, то пишуть, що інтернет є. Багато  ще залежить і від конкретних керівників, від адміністрацій шкіл на місцях".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ