Підтримати нас

У масці і з пластмасовим пістолетом: у Херсоні засуджено злочинця, який регулярно грабував один магазин

Автор статті
08 грудня 2021 08:39
896
Поширити:

Три рази поспіль нападав грабіжник на один і той самий магазин алкогольних напоїв у Херсоні. Загальна сума, яку віддали йому налякані продавчині, сягає близько 18 тис. грн, повідомляє  Херсонський міський суд. 

Зловмисник з легкістю отримував готівку, оскільки був у масці і з пістолетом, який, як з'ясувалося у ході слідства, виявився пластмасовим. Прийшов грабувати і вчетверте. Проте цього разу касирка не злякалася і просто виштовхала нападника з магазину. Згодом його затримала поліція. 

Наразі відомо, що 27-річний херсонець раніше притягувався до кримінальної відповідальності.   

Цього разу Херсонським міським судом його дії кваліфіковано:

  • за ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України, як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій);

  • за ч. 2 ст. 187 КК України, як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений особою, яка раніше вчинила розбій.

Під час судового засідання обвинувачуваний повністю визнав свою вину та не оскаржував обставин справи. За його словами, пішов на злочин через фінансові труднощі і витратив кошти на власні потреби. 

Вироком судді його визнано винним у пограбуваннях та засуджено до 7 років 6 місяців ув'язнення з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ