Підтримати нас

У Львові презентували синкретичний проєкт "Метелики"

Автор статті
01 березня 2020 16:33
739
Поширити:

У галереї Львівського органного залу презентували проєкт "Метелики".

"Митці впродовж багатьох століть находили натхнення у природі. Одним із найбільш описаним, оспіваним завжди був образ метелика. Він має глибоку філософію- матеморфози, ефемерність, краса, швидкоплинність часу, переродження. Ми зібрали колекцію, із приватних фондів колекціонера Арсенія Дісковського та художника Івана Дудича. Проєкт також відбувся завдяки співпраці із Львівським національним університетом.

Родзинка - поєднання зоології, музики та живопису. В контексті самої виставки ми представили музичні твори, присвячені цим дивовижним створінням. Люди, які не вміють читати партитури зможуть почути їх. Піаніст з Києва Сергій Ковальов виконає під час виставки музику композиторів, які присвячували свої твори метеликам - Шуберта, Шумана, Дебюссі. В проект також включена лекційна частина - Іван Дудич розповідатиме про образ мителика у живописі",- розповідає заступник директора Львівського органного залу Тарас Демко.

Організатори зазначають, що даним проектом вони хочуть пояснити феномен самого мистецтва - комплексність. Щоб осягнути його, потрібно зрозуміти усі деталі та нюанси.

"Метелики - захоплення з дитинства. У 10 років перший експонат подарувала мені мама. Він найціннійший у моїй колекції, - розповідає Арсеній Дісковський. - Певні екземпляри купую, деякі знаходжу. Підбираю на вулиці, дістаю із павутин, віконних рам. Але в жодному разі не вбиваю їх".

Експозиція та проєкт триватимуть до 23 березня.

${gallery:09db492a17860719fe536be2b0057e76}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ