Підтримати нас

У лісному коледжі говорили про попередження насильства щодо дітей та молоді

Автор статті
01 липня 2021 16:34
1,345
Поширити:

Для студентів І курсу Чугуєво-Бабчанського лісного коледжу було організовано правовий кінозал. Координатор проєкту "Шерифи для нових громад" у Харківській та Дніпропетровській областях, модератор клубу медіапросвіти Docudays UA "ДУМАй!" Юрій Чумак представив увазі молоді документальний фільм з репертуару кіноклубів Docudays UA "Лізо, ходи додому!" режисерки Оксани Бурої. Фільм присвячений проблематиці психологічного насильства щодо дітей. Найбільш приголомшливим у фільмі є те, що він дозволяє усвідомити жах ситуації, але не піддатися темряві гнітючих подій на екрані.

В ході обговорення після перегляду фільму, правник разом зі студентами згадали види домашнього насильства та їх прояви, які загрози вони несуть для безпеки людини. Також учасники назвали державні та муніципальні структури й правоохоронні органи, покликані протидіяти домашньому насильству в Україні.

Відповідаючи на запитання студентів щодо правильного та правового спілкування з поліцейськими, Юрій Чумак запропонував для перегляду цікаву анімаційну стрічку "Ти і поліція" (серію 4 "Тебе затримано за адміністративне правопорушення"), підготовлену Асоціацією УМДПЛ та студією Real Stories Production.

Завдяки героям пізнавального мультфільму підлітки дізналися про те, що таке адміністративне правопорушення, які правопорушення найчастіше скоюють їх ровесники та що робити, якщо така халепа сталася. А ще – як діяти під час адміністративного затримання та які права мають затримані особи, в тому числі – неповнолітні.

Наприкінці правозахисник поділився контактами державних і недержавних інституцій, що надають допомогу постраждалим від домашнього насильства, консультації з правових питань, досліджують питання взаємодії правоохоронних органів та громадськості. До їх числа належить і громадський проєкт "Шерифи для нових громад", який вивчає успішний досвід співпраці активних громадян, поліції та органів місцевого самоврядування в забезпеченні безпеки у власних громадах.

Публікація підготовлена в рамках проекту “Шерифи для нових громад” за фінансової підтримки у 2018-2019 роках Міжнародного Фонду “Відродження” та Міжнародного фонду Чарльза Стюарта Мотта. З 2019 року проект реалізується Благодійною організацією “Фонд милосердя та здоров'я” та Громадською організацією “Інформаційний ресурсний центр “Правовий простір” за підтримки Міжнародного фонду Чарльза Стюарта Мотта. Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його автору і можуть не співпадати з думкою Міжнародного Фонду “Відродження” та Міжнародного Фонду Ч.С. Мотта.

На головному фото: Перегляд фільму «Лізо, ходи додому!»

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ