Підтримати нас

У Херсоні запрацював відділ «Моррічсервісу» для надання адміністративних послуг морякам

Автор статті
13 вересня 2019 10:00
1,003
Поширити:

Оформлення документів для моряків у Херсоні  стало зручнішим. У місті відкрили третій в Україні відділ «Моррічсервісу». 

Заступник Міністра інфраструктури  Юрій Лавренюк розповідає про мету відкриття центру:  «Адміністративні  послуги  мають надаватися прозоро, ефективно і швидко, без будь-якої бюрократії, затягування чи зволікання.   Такі сервіси будуть з’являтися в морських містах,   де їх потребують. Це допоможе якісно отримувати всі послуги, які надає служба безпеки морського та річкового транспорту. Це лише початок проекту, тож сервісний центр у Херсоні є третім в Україні і до кінця цього року  плануємо відкрити ще один».

Заступника Міністра інфраструктури  Юрій  Лавренюк, директор ДП «Моррічсервіс» Ірина Костюк та голова морської адміністрації України Дмитро Петренко на прес-конференції розповідають про значимість ще одного сервісного центру. Чи буде ефективним мережа «Моррчісерсісу» -покаже лише час.

Раніше  надання різних адміністративних послуг для українських моряків було розкидане по різних відомствах і цим часто зловживали. І це   перетворювало процес оформлення документів на безкінечний корупційно-бюрократичний ланцюг. Тільки нещодавно мережею пройшла хвиля гнівних  постів громадян  про надмірно обмежений час прийому документів, зростання цін та  «прайс листи» на оформлення документів з-під поли у  Морських Дипломно-паспортних  відділах.

Під час відкриття «Моррічсервісу»  Юрій Лавренюк визнав, що в галузі є проблеми з корупцією, проте саме функціонування нових сервісних центрів має цьому протидіяти.

Інноваційний підхід до надання адміністративних послуг має не лише спростити життя морякам, а й стати черговою сходинкою до цілісної системи електронного урядування.

Запуск мережі таких сервісних центрів  відбувається в рамках реформи Державної служби морського та річкового транспорту. Серед основних послуг, які можна відтепер тримати в «Моррічсерівісі»: видача або подовження посвідчення особи моряка, посвідчення судноводія малого та маломірного судна, фахівця суднової команди морських суден, оформлення кваліфікаційних документів моряків, сервіс приходу та виходу судна.

В день один сервісний центр може обслуговувати 100-120 відвідувачів, для цього тут працюють 8 операторів та інший персонал.

Херсонський «Моррічсервіс» повноцінно функціонує з 12 вересня за адресою вулиця Миру, 45А. У центрі надають більше 70-ти адміністративних послуг. Щоб владнати свої справи, моряки мають прийти в центр особисто, але в сервісі пояснили, що зараз тестується система електронних кабінетів, і згодом замовити послугу та надати необхідні документи можна буде через Інтернет. До кінця року планують відкрити ще один такий центр. А  загалом реформа передбачає роботу 14 відділів по всій Україні.

P.S. Цей матеріал підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ