Підтримати нас

У Херсоні психологи продовжують працювати з дітьми переселенців

Автор статті
17 березня 2017 13:15
619
Поширити:

16 березня психолог відділу соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення Головного управління ДСНС області провів арт-терапію з учнями навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа - ліцей журналістики, економіки та правознавства», серед яких навчаються діти переміщені з зони проведення антитерористичної операції.

Під час терапії за задумом дітей вони виграли подорож до Австралії і повертаючись звідти додому, їхній літак зазнав лиха і впав на безлюдний острів. «Безлюдний острів» – це наочний приклад створення взаємин дітей у соціумі. Під час заняття можливо простежити характер поведінки кожної дитини окремо. У ході арт-терапії діти колективно малювали. Усі старанно намагалися виконати завдання якомога краще і розповісти про це своїм ровесникам. А психологу слід було простежити характер взаємин дітей в соціумі і побачити як вони сприймають світ, де немає мами і тата, де може закінчитися питна вода, де їжу треба спершу знайти, а потім самому приготувати тощо.  

Результат видався дещо несподіваним. Хлопчики і дівчатка намалювали місця для розваг і творчого розвитку, не подбавши про те, як вони будуть харчуватися. Попередньо можна зробити висновок, що дітлахи у реальному світі почуваються захищеними, впевненими, що їх рідні вирішать всі можливі проблеми. Отож, психолог і надалі працюватиме з учнями за проханням дирекції закладу, оскільки формування колективних стосунків у суспільстві починається з дитинства.

Джерело: ГУ ДСНС України у Херсонській області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ