Підтримати нас

У Херсоні не можуть знайти суддю

Автор статті
18 січня 2019 07:00
830
Поширити:

Вже третій місяць адміністративна справа про порушення вимог фінансового контролю не розглядається, а «гуляє» між служителями Феміди Херсонського міського суду. Бо звинувачений - Владислав Володимирович Сажинов.

Хто ж такий Владислав Сажинов?  Владислав Сажинов з грудня 2001 року по березень 2004 року працював суддею  Каховського міського суду Херсонської області; із березня 2004 року по травень 2006 року - суддею Каховського міськрайонного суду з травня 2006 року по  травень 2017 року обіймав посаду судді апеляційного суду Херсонської області  потім пішов у відставку, на пенсію.

Проте, що найцікавіше, восени минулого року Владислав Сажинов  подав свою кандидатуру на посаду судді до Верховного Суду.  Конкурс на посади був оголошений 02.08.18 та ще триває. Однак у листопаді минулого року Національне агентство з питань запобігання корупції доручило Департаменту  перевірки декларацій та моніторингу способу життя направити до суду два протоколи стосовно пана Сажинова (рішення № 2666 та № 2667).

Отже, справа про притягнення його до відповідальності за порушення вимог фінансового контролю (стаття 172-6 Адміністративного Кодексу України, штраф від 850 до 1700 гривень), надійшла до Херсонського міського суду. Спочатку вона потрапила на розгляд до Наталії Стамбули. Втім, вона заявила про самовідвід. Пояснила це так, мовляв, особа, яка притягається до відповідальності, - була суддею Апеляційного суду Херсонської області та неодноразово переглядала в апеляційному порядку її рішення, тому це може викликати в учасників процесу сумніви в об’єктивності Наталії Стамбули.  

Потім справу розподілили на Наталію Корольчук. Але вона теж заявила самовідвід, з тих же самих причин.

Потім суддя Юлія Бочко заявила самовідвід через те, що розглядала споріднену справу. Матеріали знову направили на авторозподіл, вони знову потрапили до Наталії Корольчук, й вона знову заявила собі самовідвід.

Справу знову повернули до канцелярії для повторного автоматизованого розподілу між суддями.

Згідно з протоколом авторозподілу від 15 січня, тепер вона потрапила на розгляд Олександру Зубову, але засідання ще не призначено.

А тим часом, час притягнення судді до відповідальності стрімко спливає. Бо згідно з законодавством, це треба зробити за три місяці від дати, коли виявили порушення.

Що стосується відомостей, які вказав про себе в декларації кандидат на посаду судді Верховного суду Владислав Сажинов, то  він має всього дві маленькі квартири:одна в  Каховці - площею 76 кв. м, друга - в Херсоні, 29 кв. м. Автівки немає, хоча в Каховці є гараж - 24 кв. м. Також колишній суддя  має  42 акції  ВАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування», за що отримує додаткових 445 грн. за рік. А крім того, отримав за 2017 рік, поки був суддею Апеляційного суду, понад 200 тисяч гривень зарплатні, а потім - 137 тис. грн. пенсії.

P.S. Публікація підготовлена в рамках проекту «Права людини і місцева демократія» за фінансової підтримки Національного Фонду на підтримку демократії (NED). Проект реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров'я».

Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його авторам і можуть не співпадати з думкою Національного Фонду на підтримку демократії.

P.P.S. Безоплатну юридичну консультацію можна отримати в Громадській приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» за адресою: м. Херсон, вул. Б. Мозолевського (колишня Фрунзе), 2, оф. 19. Особистий прийом: вівторок з 10.00 до 15.00. Тел. (0552) 49 60 03, (066) 790 90 21.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ