Підтримати нас

У Канаді обмежили використання англійської мови

Автор статті
09 листопада 2019 11:10
692
Поширити:

У провінції Квебек органи влади повністю перейшли на французьку в комунікації з громадянами.

У канадській провінції Квебек державні послуги будуть надаватися виключно французькою мовою.

Про це оголосив прем'єр-міністр провінції Франсуа Легольт, повідомляє в суботу, Укрінформ.

"Якщо ваші батьки ходили до англомовної школи, то у вас є певні права уКвебеку, і ми будемо поважати їх. Якщо ж ви - новий іммігрант, то ми повинні говорити з вами французькою", - сказав Легольт.

Він додав, що для забезпечення виконання цього рішення уряду Квебека не потрібно вносити законодавчі зміни, досить застосовувати вже прийняті норми закону №101, які встановлюють правила використання мов на території провінції.

Таким чином Легольт прокоментував слова міністра імміграції Квебека Саймона Джолін-Баретта, який раніше заявив про те, що незабаром вся комунікація квебекців з провінційними органами влади відбуватиметься тільки французькою мовою. Винятки будуть зроблені тільки для представників корінних народів і нащадків тих, хто навчався в англомовному середовищі. Раніше в більшості випадків квебекці могли вільно вибирати між англійською і французькою.

Це рішення було жорстко розкритиковано представниками опозиційних партій.

Зазначимо, що на федеральному рівні Канада - двомовна країна, тому всі послуги та інформацію від центрального уряду канадці можуть отримувати англійською або французькою мовами. Водночас канадські провінції і території мають право самостійно вибирати свою офіційну мову і в разі Квебека нею є тільки французька. Провінція має численнуангломовнуменшість, але надає великого значення знанню мов при відборі нових іммігрантів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ