Підтримати нас

У кабміні обговорюють введення кримінальної відповідальності за отримання російського паспорта

Vgoru
Автор статті
23 липня 2022 07:58
1,131
Поширити:

За словами Ірини Верещук питання є не стільки юридичним, скільки політичним. Це обговорювали на закритій міжвідомчій нараді.

«З одного боку, паспорт окупанта допомагає простій людині вижити в тимчасовій окупації. З іншого боку, як це пояснити нашим громадянам, які стоять на смерть за нас всіх на передовій? В тому числі за те, щоб на нашій землі ніколи не було російських паспортів», – написала Верещук.

Як зазначила Верещук, треба не забувати, що на червоному російському паспорті багато української крові – військових та цивільних, жінок і дітей.

А ми хочемо нагадати, що 24 лютого з Херсону та області не було жодного «зеленого коридору», безпечного проїзду, евакуаційного транспорту, в область не було доставлено жодного українського гуманітарного вантажу. З початку червня на окупованій території працює лише російський інтернет, заблоковані українські сайти. Мовить російське радіо та телебачення. Тисячі мешканців були викрадені, сотні людей катували та ламали психологічно, багато хто залишився без житла. Російські військові створюють умови, щоб примусити херсонців брати паспорти.

Робота над законопроєктом триває, зазначила Верещук і дискусії ще будуть. Безперечно, зрадників багато. Але цікаво як цей закон допоможе вижити тим, хто залишається в окупації й чекає звільнення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ