Підтримати нас

У херсонському магазині продавали іграшку з надмірним вмістом свинцю

Автор статті
14 грудня 2020 11:30
993
Поширити:

Серед небезпечних товарів, які регулярно вилучають на ринках та у магазинах Херсонщини, часто можна натрапити на дитячі іграшки.

Так, днями працівники Управління захисту споживачів  Держпродспоживслужби в Херсонській області в одному із магазинів обласного центру відібрали зразок дитячої іграшки - так звану трюкову машину виробництва Китайської народної республіки. 

Фахівці повідомляють, що на іграшці були відсутні найменування, адреса імпортера та адреса зареєстрованої торговельної марки.

Але найстрашніше, що за показниками хімічної безпеки машинка також не відповідає вимогам: у ній  масова частка свинцю, за протоколом, становить 144000 мг/кг, при нормі не більше 1000 мг/кг. Тобто перевищення - у 144 рази!

В Управлінні стверджують, що свинець є більш токсичним для дітей, ніж для дорослих. ВІн спричиняє токсичну дію практично на всі органи і системи, є кумулятивною отрутою і в малих дозах проявляє неспецифічну дію, що призводить до безсимптомного накопичення змін в органах і тканинах. Свинець має негативну дію на печінку, нирки, порушує обмінні процеси, зокрема - синтез білка, впливає на органи кровотворення, нервову систему, тощо.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ