Підтримати нас

Суддів стало більше

Автор статті
17 грудня 2021 10:28
1,123
Поширити:

У Херсонському міському суді стало більше суддів: 16 грудня президент України Володимир Зеленський підписав Указ про призначення на посаду Наталії Костянтинівни Іванцової.

Нагадаємо, Херсонський міський суд - четвертий в Україні за завантаженістю (у цьому “рейтингу” перші позиції займають районні суди Одеси). 

Щоб суддя міг ретельно вивчити матеріали, дослідити докази, опитати свідків, - оптимальне навантаження на нього має складати 183 справи на рік.

У Херсонському суді мають працювати 46 суддів, але здійснювали правосуддя лише 19, адже четверо очікували призначення на посаду, а 23 посади - вакантні. Тож через катастрофічну нестачу кадрів реальне навантаження на суддів – у 20 разів понад норму.

Серед тих, хто кілька років чекав надання повноважень, - Наталія Іванцова.

У суддів найдовший термін стажування у професії – п’ять років. Тому вперше призначають на цю посаду на п’ять років. По закінченні терміну, після низки процедур, якщо людина довела свою компетентність та доброчесність, призначають безстроково. Але затяглася реформа Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) та Вищої ради правосуддя (ВРП), які відповідають за добір, перевірку та призначення суддів. Через те фахівцям, які пройшли іспитовий термін, просто нікому було надати повноваження. 

Стажування у професії Наталії Іванцової припинилися 12 травня 2015 року. Вона успішно пройшла перевірку на доброчесність та дотримання професійної етики. Проте через гальмування реформи судової системи їй  довелося чекати призначення на посаду понад шість років. 

Крім Наталії Іванцової на посаду призначено також суддю Генічеського районного суду Херсонської області Наталію Анатоліївну Шарко. Наталія Антонівна чекала повноважень з 18 жовтня 2018 року.

Усіх суддів, яких призначили по Україні можна подивитися в Указах від 16 грудня № 664/2021 та № 665/2021.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ