Підтримати нас

«Сонячні діти Херсонщини» відсвяткували перший ювілей

Автор статті
20 березня 2019 08:00
1,056
Поширити:

У всьому світі 21 березня святкують Міжнародний день людини з синдромом Дауна. «Сонячним» дітям, дійсно, складніше розвиватися, але за підтримки сім'ї та допомоги спеціалістів вони вчаться говорити, ходити, читати, грають у театрі, займаються спортом, отримують освіту. Вони живуть повноцінним життям: дружать, закохуються, радіють кожному дню і роблять щасливими інших.

У вівторок, 19 березня, у Херсонському академічному обласному театрі ляльок відбулася святкова програма, присвячена 5-річному ювілею створення громадської організації «Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини».

Першим виступив унікальний театр «Звичайна роль – особливий актор» показавши сцену з вистави «Дивовижні пригоди книжкової феї», це перший виступ маленьких акторів на великій сцені.

Голова правління Ірина Ханікова розповіла про досягнення організації за 5 років, серед них декілька великих проектів, направлених на соціалізацію дітей із синдромом Дауна, створення у 2017 році інклюзивного простору дитячих мрій «Сонячний світ», благодійний фестиваль  Sunny Weekend та інші.

«Коли народжується малюк з синдромом Дауна, ти шокований і не знаєш, що тобі робити, ти знаходишся як у вакуумі, весь світ перевертається з ніг на голову і ти залишаєшся один. І як чудово, коли  у цей момент  до тебе приходять справжні друзі, і в Херсоні цими друзями стаємо ми - «Сонячні діти Херсонщини». Ми допомагаємо, ділимося досвідом і дуже пишаємося, коли наші вихованці досягають успіхів,» - каже Ірина.

Під час концерту, окрім театральної постановки, діти радували глядачів танцювальними, інтелектуальними та навіть номерами з бойовими мистецтвами.

Концерт відвідала Перша леді України Марина Порошенко та Міністр культури Євген Нищук, які в цей день були на Херсонщині з робочим візитом. Вони привітали присутніх з ювілеєм та презентували подарунки організації та дітям.

«Я хочу нагадати, що в цій залі багато дітей, які вже вчаться за інклюзивною формою освіти і це показник того, що сьогодні діти мають рівні можливості на освіту, а їх батьки впевнено дивляться в майбутнє своїх дітей,» - підкреслила під час привітальної промови Марина Порошенко, адже у 2018 році між організацією «Сонячні діти Херсонщини» та Благодійним фондом Петра Порошенка було підписано меморандум про співпрацю в розвитку соціалізації дітей з особливими освітніми потребами.

Також у холі театру, проходила фотовиставка портретів дітей з особливими потребами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ