Підтримати нас

Сьогодні херсонці святкуватимуть древнє свято кельтів

Автор статті
31 жовтня 2020 05:00
714
Поширити:

Хелловін - сучасне міжнародне свято, висхідне до традицій древніх кельтів Ірландії і Шотландії, історія якого почалася на території сучасних Великобританії та Північної Ірландії. Відзначається щороку 31 жовтня, у переддень Дня всіх святих.

 Хелловін традиційно святкується в Західній Європі і Америці, хоча офіційним вихідним днем ​​не є. З кінця XX століття, у ході процесу глобалізації, мода на атрибутику Хелловіну виникла також у більшості країн Східної Європи й у СНД. Хелловін неформально відзначається в деяких інших країнах, що мають тісні культурні зв'язки з США або Великобританією, наприклад, у Японії, Південній Кореї, Сінгапурі, Австралії та Новій Зеландії, у ряді острівних країн Океанії.

Як добре знають українці і херсонці зокрема, Хелловін уже багато років поспіль користується великою популярністю й у громадян нашої батьківщини. Але навряд чи це свято має якесь “сакральне” значення (особливо для молоді). Скоріше, останній день жовтня сприймається серед молодих херсонців як іще один привід “затусити”. До того ж цього року Хелловін припадає на суботу, тож можна “відриватися”, зважаючи, що попереду - ще один вихідний.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ