Підтримати нас

Сьогодні в світі відзначають День сміху

Автор статті
01 квітня 2021 09:42
1,947
Поширити:

Можна без перебільшення сказати, що День сміху, який щорічно відзначають 1 квітня, - одне з найулюбленіших свят українців. Хоча ніякого офіційного статусу воно не має, практично кожен у цей день прагне піджартувати над друзями чи знайомими, або ж просто повеселитися.

А бере початок  День дурня (так його ще називають) у Стародавньому Римі. Учені вважають, саме в перші квітневі дні римляни відзначали день весняного рівнодення, а жарти і веселі розіграші присвячувалися богам, яких хотіли задобрити, щоб ті не повернули зиму.

До речі, до другої половини XVI століття в Європі тодішній Новий рік відзначали 1 квітня. У ті часи люди ходили в гості з подарунками, щоб танцювати, трапезувати і багато жартувати.

Цікаві факти

У США День сміху традиційно називається "свято серця, а не держави" - з натяком, що свято не є офіційним.

Професор Стенлі Теп з інституту здоров'я в Окхерсті (Каліфорнія), стверджує: “30 хвилин сміху на день дозволяють пацієнтові, котрий переніс інфаркт міокарда, уникнути повторного нападу в найнебезпечніший період — перші пів року після нападу, — і потім жити повноцінним життям. Здоровим же людям ця кількість сміху подовжує життя на роки, іноді на десятиріччя”.

В Україні Дню сміху навіть присвячена приповідка: “Першого квітня — брехня всесвітня!”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ