Підтримати нас

Шекспірівські пристрасті в Широкому

Автор статті
10 січня 2019 13:33
722
Поширити:

Майже півроку Скадовський районний суд розбирався - хто, та за що, дав ляпасу й розбив губу Валентині Я. з селища Широкого.

Постраждала вказувала на свого співмешканця, Олександра К.

Жіночка розповіла, що обвинувачений проживав у неї вдома приблизно з 2010 року. Він і раніше піднімав на неї руку, але вона прощала його. Та коли це трапилося знов, терпець урвався.

В той день вона повернулася біля 15:00 год. з роботи, поралися по господарству разом зі співмешканцем, а близько 17-00 години до них у гості прийшов знайомий Микола* та запропонував випити.

Під час застілля співмешканець, ні с того, ні с чого, раптово приревнував її до Миколи. Почалася сварка, Олександр підхопився та наніс їй два удари долонею руки по обличчю, розбив губу, пішла кров. Вона подзвонила своїй доньці та розповіла, що чоловік знов підняв на неї руку. Співмешканець одразу втік. Незабаром приїхала донька, відвезла її у лікарню, та переконала звернутися із заявою в поліцію.

Згідно висновку судово-медичної експертизи у постраждалої виявлено забійну рану і забій (травматичний набряк) м'яких тканин верхньої губи, які виникли від дії тупого предмета з обмеженою поверхнею, можливо руки людини, і відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Свідчення Валентини підтвердив й Микола.

Але обвинувачений, вже колишній співмешканець, свою вину заперечував. В судовому засіданні він заявив, що ця пара його обмовляє, бо вони - коханці. В той день Валентина,  насправді, з ранку була вдома, а він був у Лазурному. Повернувшись з Лазурного приблизно об 11 годині, він застав Валентину з Миколою в ліжку. Розхвилювавшись, одразу вийшов з будинку та пішов до знайомого.  Коли трохи отямився, повернувся до дому, але будинок був вже зачинений, - ні співмешканці, ні її коханця вже не було. Тож він навіть не міг її вдарити.

Однак попри заяви звинуваченого, суддя Григорій Шабрацький дійшов до висновку, що його вина повністю підтверджується дослідженими в судовому засіданні іншими свідченнями та доказами.

Та ухвалив: визнати Олександра винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 125 Кримінального Кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження - карається штрафом до 850 грн., або громадськими роботами до двохсот годин, або до одного року виправними роботами) та призначити йому покарання у вигляді громадських робіт строком 120 годин.

* Ім’я змінено.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ