Підтримати нас

СБУ викрила групу митників-хабарників у Херсонському аеропорту

Автор статті
14 лютого 2020 05:57
690
Поширити:

У зоні митного контролю міжнародного аеропорту «Херсон» затримали на хабарі головного держінспектора митного поста «Херсон-аеропорт».

Він вимагав та отримав $ 300 від місцевого підприємця за безперешкодне проходження ним митного контролю з вантажем одягу, купленого в Туреччині. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на прес-службу СБУ.

За даними слідства, митники налагодили механізм вимагання грошей з підприємців, що займаються імпортом товарів широкого вжитку з однієї з країн Близького Сходу. За різні суми хабарів вони «не помічали» можливі порушення комерсантами встановлених норм ввезення в Україну товарів іноземного виробництва.

Таким чином чиновники мінімізували суми обов'язкових платежів при здійсненні контролю ввезення товарів, що завдавало шкоди держбюджету. За оперативною інформацією, «тариф» залежав від вартості багажу і становив від $ 300 до $ 500 з людини.

За попередніми даними, за зміну сума отриманої фігурантами неправомірної вигоди становила до $ 4 тис. Правоохоронці затримали одного з чиновників. Зараз вирішується питання про повідомлення йому про підозру. Шукають інших причетних.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ