Підтримати нас

Розслідувачі The Bellingcat знайшли підтвердження причетності Петрова і Боширова до спецслужб РФ

Автор статті
14 вересня 2018 15:15
580
Поширити:

Команда незалежних розслідувачів The Bellingcat спільно з російським виданням The Insider знайшли підтвердження, що підозрювані в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов є співробітниками російських спецслужб.

У першій частині розслідування зазначено, що їхній зв'язок зі спецслужбами підтверджується документами Федеральної міграційної служби РФ, а також прямими і непрямими свідоцтвами.

Зокрема, за даними розслідувачів, в базі ФМС відсутні дані про Олександра Петрова за період від народження в 1979 році до 2009 року, коли він отримав новий паспорт. При цьому в досьє вказано, що паспорт був виданий замість "зіпсованого", номер якого ніколи не існував у природі.

"У звичайних досьє ФМС на "простих смертних" є замітки про отримання інших національних і закордонних паспортів, факти реєстрацій за різними адресами. У досьє Петрова нічого цього немає", - наголошується в матеріалі.

Крім того, про те, що Петров і Боширов не є "простими смертними" вказує той факт, що їхні російські паспорти видані УФМС 770001 по місту Москві, де документи "отримують або привілейовані особи за хабар, або представники силових органів".

Журналісти також дізналися, що їхні закордонні паспорти, за якими вони летів до Великої Британії, не значаться в базі ФМС. Також викликає питання той факт, що документи відрізняються лише однією цифрою, а квитки в "заплановану поїздку" були придбані за день до вильоту.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ