Підтримати нас

Питання фінансування медзакладів Херсонщини розглянули на колегії ОДА

Автор статті
15 травня 2020 07:00
736
Поширити:

14 травня на засіданні колегії облдержадміністрації порушили питання недостатнього фінансування закладів охорони здоров’я області вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги за програмою медичних гарантій.

Директор Департаменту здоров'я ОДА Віктор Короленко пояснив, що з 1 квітня цього року в Україні стартував ІІ етап медичної реформи. Наразі всі 40 закладів охорони здоров'я області вторинної та третинної медичної допомоги співпрацюють з Національною службою охорони здоров'я України. Проте коштів, які виділяє НСЗУ для медзакладів області, катастрофічно не вистачає на оплату праці лікарів, закупівлю високовартісного обладнання, медикаментів тощо, повідомляє Херсонська ОДА.

“Обсяг видатків, обрахований НСЗУ на гарантований пакет медичних послуг, для більшості закладів охорони здоров’я, що уклали договір з НСЗУ про фінансування, значно менший, ніж фінансування минулого року. Забезпечити недопущення утворення заборгованості закладів охорони здоров’я буде неможливо без отримання додаткового фінансового ресурсу”, - зазначив Віктор Короленко.

За його словами, для того, аби у повному обсязі профінансувати медзаклади області до кінця цього року, необхідно додатково виділити близько 140 млн грн.

Заступниця голови Херсонської облради Оксана Рукавішнікова зауважила, що варто звернутися до НСЗУ, аби вони переглянули тарифи на надання медпослуг. За її словами, нині дійсний тариф навіть не покриває собівартість послуги. Через це лікарні недоотримують кошти.

У свою чергу голова облдержадміністрації Юрій Гусєв підтримав запропоновану ідею та наголосив на необхідності зібрати робочу групу, аби невідкладно вирішити це питання.

Також голова облдержадміністрації зазначив, що варто перезапустити дорожню карту розвитку охорони здоров'я на Херсонщині, оскільки вона втратила актуальність з об'єктивних причин, зокрема через пандемію коронавірусу.

 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ