Підтримати нас

Приватизація принесла в обласний бюджет 32,5 мільйони гривень

Автор статті
18 жовтня 2020 04:00
851
Поширити:

На пленарному засіданні сесії Херсонської обласної ради депутати затвердили звіт «Про результати малої приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад Херсонської області, проведеної в січні-серпні 2020 року».

До приватизації було запропоновано 13 об’єктів, оціночна вартість яких склала 20,7 мільйона гривень.

Як повідомили у пресслужбі облради, із запланованих аукціонів відбулися 11, ціна продажу склала 32,5 мільйони гривень, у тому числі: по 8 об’єктах - електронні торги, ціна продажу 29,0 млн грн; по 3 об’єктах - викуп, ціна продажу склала 3,5 млн грн.

Найдорожчим об’єктом за результатами електронних аукціонів є будівлі і споруди по вулиці Молодіжній, 76: ціна продажу майна склала 11 мільйонів гривень (стартова ціна була 7,2 млн грн).

Водночас найвигіднішим об’єктом є приміщення аптеки № 85  у Херсоні по вулиці Рішельєвська, 47, ціна продажу якої зросла в 4,9 раза та склала 4,2 мільйона гривень.

Як повідомили на сесії, до обласного бюджету вже переказали майже всі кошти, отримані від продажу майна. Передбачається,  кошти від приватизації спрямують на протипожежні заходи в освітніх та медичних установах обласного рівня, а також на придбання медичного обладнання.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ