Підтримати нас

Протидія тероризму: Єврокомісія закликає 16 країн змінити закони

Автор статті
22 листопада 2018 17:15
656
Поширити:

Єврокомісія вирішила надіслати офіційний лист 16 країнам ЄС, які не змогли до сьогодні впорядкувати національне законодавство відповідно до антитерористичних директив Євросоюзу.

Відповідне повідомлення розміщено на сайті Єврокомісії

«Країни-члени мали до 8 вересня повідомити Єврокомісію про запровадження національних заходів відповідно до цієї (антитерористичної) Директиви. 16 країн-членів відтепер мають два місяці для того, щоб повною мірою запровадити нові правила у національне законодавство», - йдеться у документі.

Серед  16 країн, які не змогли інтегрувати у власне правове поле європейську антитерористичну Директиву, Єврокомісія назвала:  Бельгію, Болгарію, Чеську Республіку, Естонію, Грецію, Іспанію, Хорватію, Кіпр, Литву, Люксембург, Мальту, Австрію, Польщу, Португалію, Румунію і Словенію. Якщо уряди цих країн у встановлений термін не виконають вимог Єврокомісії, проти них може бути розпочата правова процедура притягнення до відповідальності.

«Закон є критично важливим елементом боротьби ЄС проти тероризму, який дозволяє притягати до відповідальності та застосовувати контрзаходи  проти дій, пов’язаних з терористичними атаками. Зокрема, це стосується подорожей за кордон для здійснення терористичних актів,  організації тренувань з терористичними цілями, а також  фінансування тероризму», - йдеться у зверненні Єврокомісії. 

Єврокомісія наголошує, що окрім заходів, спрямованих на пряму протидію тероризму, європейське законодавство містить правові норми, спрямовані на захист та допомогу людям, які стали жертвами терористичних дій,  регулює порядок надання їм постійної та належної підтримки, яка є необхідною для реабілітації. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ