Підтримати нас

Порт Херсон хочуть взяти в концесію

Vgoru
Автор статті
05 березня 2019 16:02
671
Поширити:

Конкурс із реалізації концесійних проектів у портах Ольвія та Херсон може пройти в квітні-грудні 2019 року.

 Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Комісія покликана завершувати підготовку конкурсної документації та вже у квітні-травні 2019 року провести рівний, конкурентний та прозорий конкурс, у якому візьмуть участь як українські, так і міжнародні компанії. Вже понад 20 компаній виявили свою зацікавленість у подальшій реалізації пілотних концесійних проектів», - заявив міністр.

За його словами, дані ТЕО свідчать, що реалізація проекту концесії в Спеціалізованому порту Ольвія, сприятиме: залученню інвестицій у розмірі близько 17,3 млрд грн; збільшенню надходжень до бюджетів різних рівнів, – до 58 млрд грн за весь період дії договору концесії (35 років), у тому числі, надходжень від концесійних платежів − до 19,5 млрд грн; виплаті на користь міста Миколаїв пайового внеску в розмірі понад 70 млн. грн; інші додаткові надходження до місцевих бюджетів становитимуть щонайменше 241 млн грн лише за перші 5 років реалізації проекту.

Реалізація проекту концесії в порту Херсон сприятиме: залученню інвестицій у розмірі близько 1,37 млрд грн; збільшенню надходжень до бюджетів різних рівнів – до 14,3 млрд грн за весь період дії договору концесії (30 років), у тому числі надходжень від концесійних платежів – до 2,8 млрд грн; забезпечить виплату на користь міста Херсон пайового внеску в розмірі понад 11 млн грн; додаткові надходження до державного бюджету за перші 5 років становитимуть понад 490 млн грн; інші додаткові надходження до місцевих бюджетів становитимуть щонайменше 55 млн грн лише за перші 5 років реалізації проекту.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ