Підтримати нас

ПЛР-тести чи комп'ютерна томографія?

Автор статті
14 січня 2021 11:04
2,993
Поширити:

Коронавірусна інфекція COVID-19 - справжнє лихо не тільки 2020-го року, а й, можливо, всього двадцять першого століття. Сьогодні вірус з моторошною швидкістю продовжує поширюватися.

На жаль, Херсон і область, які раніше вважалися одними з найбільш "благополучних" регіонів щодо поширення захворювання, зараз теж охопила загальна тенденція: щодоби у нас фіксується вже принаймні більше ста випадків зараження, і 50% з них припадає на жителів обласного центру. Тим часом ані ПЛР-тести, ані ІФА-тести не здатні з повною достовірністю визначити реальну картину ураження організму людини вірусом. Мало того, що ці методи лише встановлюють сам факт зараження, але ще і  до 30% тестів дають хибнонегативний або хибнопозитивний результат. 

Разом з тим, багато людей не розуміють суттєвої різниці між інфікованістю і хворобою. Адже, згідно з даними вчених, тільки у половини інфікованих розвивається захворювання. А з тих, хто захворів, найнебезпечніше ускладнення - пневмонія - теж розвивається не у всіх, а тільки у кожного третього. У половини людей з позитивним результатом на COVID-19 взагалі ніяких симптомів захворювання немає! 

Тобто, та ж ПЛР-діагностика виявляє не захворювання, а лише наявність в організмі вірусу.

Допомогти з високою точністю виявити пневмонію в пацієнта з COVID-19 покликана процедура комп'ютерної томографії легенів.

При цьому важливо знати, що виявлення COVID-19 на ранній стадії його розвитку дає медикам більше можливостей для контролю перебігу вірусу і запобіганню важких ускладнень.

Сьогодні метод комп'ютерної томографії в Херсоні, зокрема, успішно застосовується в медичному центрі "Промінь", який працює в будівлі поліклініки №2 міської клінічної лікарні імені Карабелеша на вулиці Тираспільській, 62. У розпорядженні співробітників Центру - сучасне обладнання передових закордонних виробників, що не має аналогів в інших медичних установах Херсона, та найбільш кваліфіковані та досвідчені фахівці в царині комп'ютерної томографії.

Щодня медцентр "Промінь" обстежує від п'ятдесяти і більше пацієнтів, а результати надаються оперативно - як правило, в той же день або наступної доби. 

Але, хай там як, правильна, вчасна діагностика сьогодні важлива і у випадку інших захворювань. 

Як розповідають фахівці медцентру “Промінь”, діагностика будь-яких захворювань на ранніх стадіях дозволяє почати ефективне лікування, зокрема, це дуже важливо при онкозахворюваннях. 

На сьогодні мультиспіральна комп'ютерна томографія - найбільш ефективний метод органів грудної, черевної порожнини, зачеревного простору та голови.

Правильно і вчасно поставлений діагноз - величезний шанс на повне вилікування.

Будьте здорові!

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ