Підтримати нас

Пішов із життя Володимир Вірчіс. Поліція розслідує загадкові обставини трагедії

Автор статті
31 січня 2022 08:37
932
Поширити:

Трагічні та резонансні події останніх днів вражають десятки тисяч українців. Не встигли громадяни ще відійти від шоку, дізнавшись про стрілянину із загиблими за участю військовослужбовця ЗСУ у Дніпрі, як уночі 28 січня стався ще один жахливий інцидент.

Як повідомили у поліції Києва, у Дніпровському районі столиці на вулиці Раїси Окіпної було знайдено повішеним чоловіка. Про це правоохоронцям розповів очевидець, який і виявив загиблого.

Пізніше до поліції зателефонувала місцева мешканка. Вона розповіла, що її чоловік уночі пішов із дому і не повернувся. Жінка описала зовнішність зниклого, і правоохоронці запросили її на впізнання загиблого, якого виявили вночі. В результаті було встановлено, що постраждалим виявився у минулому відомий український боксер у надважкій вазі Володимир Вірчіс.

За цим фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство із позначкою “самогубство”.

Однак, враховуючи широко відому особистість загиблого, навколо справи почали поширюватися різні версії і чутки. А деякі коментатори дозволили собі засумніватися, що ексбоксер пішов із життя добровільно.

Так, журналіст та блогер Денис Казанський на своїй сторінці у Фейсбуці розповів, що напередодні смерті Вірчіс, як з'ясовується, був присутній на судовому засіданні у справі Катерини Гандзюк, де публічно вимагав від колишнього голови Херсонської облради Владислава Мангера повернути борг. На що Мангер порадив Володимиру "не влаштовувати сцени".

“У минулому Вірчіса та Мангера пов'язували приятельські стосунки. Вірчіс навіть заступався за Мангера, коли його заарештували. І ось так скінчилася ця дружба.

Скільки років лякали українців донецькими бандитами. А справжньою територією відморозків раптом виявилася Херсонщина”, - робить висновок Казанський.

І справді – у 2020 році Вірчіс приходив до суду та пропонував взяти Мангера на поруки. Про цілком доброзичливі стосунки Вірчіса та Мангера минулого говорять і численні спільні публічні фото.

Мангер і Вірчіс у спортзалі

Не вірить у добровільний відхід з життя боксера й адвокат його сім'ї Олександр Протас, який так цю подію прокоментував ТСН:

“Кримінальне провадження, відкрите за фактом смерті колишнього боксера, можуть перекваліфікувати на "доведення до самогубства".

Він зазначив, що раніше Вірчіс довірив доволі відомій особі (можливо, мається на увазі саме Мангер? - прим. автора) гроші, але згодом свої кошти Володимир так і не отримав.

Подруга покійного Ганна Суворова розповіла журналістам “Сьогодні”, що у “його планах був розвиток, а не руйнація”.

Сам спортсмен на початку січня на своїй сторінці у Фейсбуці просить користувачів про допомогу:

“Напевно знайдуться, не дай Боже, звичайно, люди, які доходили до стану відчаю після того, як їх “підкинули” близькі друзі на довірі. Чи можна стартанути з 0? Руки є, ноги є, мізків трохи не вистачає. Поділіться гірким досвідом, я думаю, багатьом цікаво буде, просто соромляться. Може, разом щось придумаємо? Якщо що, пишіть у личку. Дещо дивно виглядає, коли боксери за допомогою звертаються”.

З цього цілком очевидно випливає, що психологічний стан Володимира був не з найкращих. Інше питання – чим саме це було викликане.

“Кажуть, що він був вразливою людиною. Нещодавно перехворів на COVID-19, писав про це у себе на сторінці. Написав, що йому важко, але знайде у собі сили боротися”, - розповів у коментарі  "Сьогодні" знайомий спортсмена, спікер Федерації боксу України Павло Добрянський.

Що ж, як завжди, сподіватимемося на професійне слідство і віримо, що правоохоронні органи розберуться у цій непростій ситуації. Хоча вже зараз можна стверджувати, що смерть Володимира Вірчіса – епізод загадковий та дуже неоднозначний.

Довідка. Володимир Вірчіс народився у 1973 році в Каховці, професійним боксером у надважкій вазі став у 1999 році. Носив на рингу прізвисько "Мисливець". За його плечима – 28 боїв, 26 з яких він виграв (21 – нокаутом). У 2008 році у поєдинку за право боротися з Віталієм Кличком за титул чемпіона світу програв за очками кубинцю Хуану Карлу Гомесу.

Фото Інтернет

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ