Підтримати нас

Підчас дня Херсона провели «Пікнік ідей», щоб змінювати місто на краще разом

Автор статті
15 вересня 2019 07:00
700
Поширити:

Під час дня Херсона активісти провели черговий «Пікнік ідей» Це  дало змогу представити 10 ініціатив на благо міста та спробувати знайти ресурси на їх втілення.

Пікнік ідей – це проект громадської організації «Громадський центр «Нова генерація», в основі якого лежить краудфаундовий майданчик. Волонтери знаходять ініціативних людей з конкретною ідеєю, яка не потребує великого фінансування та, та яку можливо втілити за 1-2 місяці. Усі автори ідей вносять у спільний банк 100 грн.  Підчас «Пікніка ідей» вони мають змогу свої ідеї представити, а потім самі ж вирішують, хто з них забере банк.

Момент з укладом банку відбувався прямо на очах у учасників та гостей пікніка.

Виконавчий директор організації Оксана Глебушкіна розповідає: «Ми створюємо можливість, коли одні люди активні люди хочуть реалізувати просту конкретну  ініціативу в межах 1000 гривень, і це можна зробити за 1-2 місяці. Фактично ми просуваємо фінансування, побудоване на довірі. Колективну солідарність. Адже, якщо я не хочу щось робити, але маю 50-100 гривень, я можу підтримати своїми грошима людину, яка має ідею.  Ми вже проводили такі пікніки, і зазвичай вони запускають такий двигун, коли люди самі шукають фінансування і знаходять його».

Оксана Глебушкіна та інші активісти зізнаються, за час роботи з ідейниками дуже сильно пройнялись їх ініціативами, тому витримати правила заходу було дуже важко хоч і принципово.

Усі учасники мають рівні умови для презентації – це 5 хвилин і ще 2 хвилини   для відповідей на питання.  Крім основного грошового фону, який формують ідейники, організатори стараються запросити на «Пікнік ідей» гостей, які не беруть участі в презентації, проте можуть підтримати проект,який здається їм важливим. Активісти розповідають, що щоразу на таких пікніках підтримку знаходить не один проект, і хоча ідеї не є надто глобальними, але це ті деталі, що справді змінюють місто.

Група підтримки ідейниці Оксани з її підопічних художників та акторів інклюзивного театру дуже переживали за свою наставницю.

Цього разу переможцем «Пікніка» став інклюзивний ляльковий театр, але фінансування від гостей заходу отримали ще декілька проектів, серед яких: арт-терапія в центрі для жертв домашнього насилля, безкоштовний культурно-історичний квест по Херсону для студентів та графічна реклама у вигляді коміксів на соціально важливі теми.  За два місяці організатори проведуть зустріч, де розкажуть,як були витрачені кошти, та якими вийшли ідеї,  втілені в життя.

Р.S. Цей матеріал підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ