Підтримати нас

Переселенці з Луганська розповіли, як досягли успіху після початку війни

Автор статті
27 червня 2017 12:15
857
Поширити:

Тривають прем'єрні покази документального фільму "На прицілі у щастя" Олександра Брагіна. Стрічка розповідає про п'ятьох переселенців з Луганську, які досягли успіху після переїзду. Це фотокореспондент Юрій Хромушин, співачка Катерина Самарська,журналіст Сергій Іванов, фотограф Євген Кудрявцев та викладач Юлія Острогляд.

"У стрічці хотів показати характер українців. Розповісти про тих, хто після переїзду зміг добитися успіху на новому місті, у новій справі. Ми не опустили руки, навіть після того, як війна прийшла у наш дім.

Продовжуємо жити. Незважаючи на те що, хтось у Росії очікував на легку перемогу. Що нас охопить розпач і ми не знатимемо, як дати собі ради", - розповідає Олександр Брагін.

Працює сценаристом у "Студії Квартал-95". З Луганська до Києва переїхав вісім років тому.

"Герої картини виїжджали 2014 року, коли у місті вже стояли блок-пости. А на вулицях ходили з російськими прапорами і закликали підтримати країну-агресора.

Катерина Самарська працювала співачкою на багатьох концертних майданчиках Луганська. Виступала за кордоном. Після переїзду у Харків захопилася кондитерською справою. Виграла бізнес-грант від ООН для переселенців. Створила свою фірму з виробництва солодощів, - продовжує Олександр Брагін.

- Сергій Іванов був подактівцем. Вів власний блог. Від початку російської агресії брав активну участь у висвітленні подій у місті. Сепаратисти почали полювати на нього.

Виїжджати з міста довелося з особистою зброєю і в бронежилеті. У Києві запросили працювати журналістом на телеканал "1+1". Веде політичну програму "Право на владу".

Юлія Острогляд викладала філологію на кафедрі перекладознавства. Разом з чоловіком переїхала до Івано-Франківська. Там почала вивчати "форум-театр"- напрямок у психології, де використовують елементи акторської гри. Нині працює у Івано-Франківському драматичному театрі.

За 25 років незалежності Луганськ не змінився. Лишився тим самим індустріальним пролетарським містом, яким був за часів Союзу.

До війни його атмосферу наповнювали енергією молодості студенти та учні навчальних закладів, яких багато в Луганську. Тепер на вулицях пустка. Подібні міста сходу України Сергій Жадан точно описав у романі "Ворошиловград", - додав режисер.

Олександр Брагін — співавтор сценаріїв фільмів "Любов у великому місті", "8 перших побачень", серіалів "Слуга народу" та "Чудо". До переїзду працював у Луганському національному університеті. Перед цим — гірником у шахті "Черкаській". За спеціальністю історик.

Промо-тур на підтримку стрічки "На прицілі у щастя" стартував у травні. Покази відбулися у Києві, Дніпрі та на Луганщині — в Старобільську та Сіверськодонецьку. Також кіносеанси планують провести у Харкові, Маріуполі та Вінниці. Тривають перемовини про показ фільму на телеканалах.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ