Підтримати нас

Палетні стелажі та головні переваги їх використання при облаштуванні складів

Vgoru
Автор статті
25 травня 2021 11:14
1,463
Поширити:

Організація сучасних складських приміщень передбачає дотримання ряду певних вимог, що залежить від специфіки діяльності компанії. У одних підприємств в пріоритеті стоїть зручне розміщення товарів з метою швидкого та зручного доступу до них. Інші роблять акцент на зберіганні великої кількості продукції протягом тривалого терміну. Щоб забезпечити максимальну продуктивність та ефективність роботи складського приміщення, необхідно обладнати його відповідними варіантами систем зберігання. Найбільший попит мають палетні стелажі.

Конструктивні особливості палетних стелажів

Стелаж для палет являє собою конструкцію, яка призначена для розташування та зберігання піддонів з різними товарами. Таке обладнання складається з наступних складових частин:

  • вертикальні рами;

  • горизонтальні балки або траверси, призначені для розміщення піддонів;

  • розкоси — з'єднувальні елементи, що забезпечують стійкість обладнання.

Палетні стелажі також бувають комбінованими, тобто оснащуються полицями з металу або ДСП, щоб зберігати поштучні товари. Усі складові деталі виготовляються з металу, що дозволяє отримати безліч різних переваг. Однією з важливих деталей систем є захист стійок, які являють собою металеві пластини товщиною 5 мм, що кріпляться до підлоги, тим самим запобігаючи зіткненню техніки з конструкціями.

Переваги застосування

Облаштування складського приміщення — це непросте завдання, яке вимагає особливого підходу. Вибираючи палетні стелажі, вдається отримати безліч різних переваг:

  1. Велике розмаїття видів, що дозволяє вибрати оптимальний варіант.

  2. Можливість зміни конфігурації, що дає зберігати ящики на нижніх полицях, а зверху розміщувати вантаж на палетах.

  3. Зручність використання та інвентаризації — забезпечується одночасний доступ до всіх груп товарів.

  4. Мобільність — специфіка конструкції дає можливість швидко збирати та розбирати системи, наприклад для перепланування складського приміщення.

Конструкції мають широку сферу застосування, і використовуються не тільки в складських приміщеннях, а й у цехах підприємств з виробництва різних товарів, на гуртових базах, у промислових комплексах тощо.

Різновиди палетних стелажів та їх особливості

Усі склади мають відповідну специфіку діяльності, від чого залежить вибір відповідних систем зберігання. Палетні стелажі класифікуються на такі різновиди:

  1. Фронтальні — один з найпопулярніших варіантів, який характеризується можливістю виконання завантажувальних та розвантажувальних дій з лицьового боку. Головна перевага конструкції полягає в забезпеченні постійного доступу до розміщених товарів.

  2. Набивні або стекові — відрізняються відсутністю проходів між рядами, що дозволяє раціонально використовувати вільний простір.

  3. Гравітаційні — оснащені роликовими конвеєрами, за допомогою яких відбувається переміщення піддонів з вантажем до місця їх відвантаження. Дозволяють використовувати всю корисну площу, а також економлять час при обробці продукції.

  4. Мезонінні — являють собою багаторівневу конструкцію, яка характеризується здатністю швидкого збирання та ефективним використанням площі у висоту. Мезоніни бувають палетними, поличними та комбінованими.

Щоб обладнання задовольняло вимогам надійності, безпеки та міцності, необхідно вибирати системи, виготовлені перевіреними виробниками. В Україні виробництвом таких конструкцій займається Форстор. За посиланням представлені реалізовані проєкти компанії https://forstor.ua/ua/our-projects/projects-pal/, які можна подивитися, щоб обрати оптимальний варіант для облаштування власного складу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ