Підтримати нас

Окупанти поновили виплату пенсій в тимчасово окупованому Каланчаку, – Фоміна

Vgoru
Автор статті
01 лютого 2023 14:53
716
Поширити:

За соціальними виплатами жителі громади їдуть в сам Каланчак. А пенсії розвозять по селах і виплачують у приміщенні старостатів. Про це журналістам “Радіо Свобода” розповіла голова Каланчацької тергромади Світлана Фоміна.

“Не всі жителі оформили пенсії через те, що обов’язково потрібен або російський паспорт, або хоча б довідка про те, що ти подав документи на отримання російського паспорта. Така сама ситуація і з соціальними виплатами», – каже Фоміна.

І скільки люди ще зможуть чинити спротив окупантам невідомо. Бо виживати в окупації їм з кожним днем стає дедалі важче, каже чиновниця.

“Особливо важко тим, хто все-таки тримається і не йде отримувати навіть той паспорт чи пенсію. Дехто пішов працювати на будь-які посади навіть двірником, щоб утриматися та прожити на тій території. Дуже важко людям, які живуть на гривні, які міняють гривні, намагаються втриматися, щоб не брати російські виплати та гуманітарку», – зазначила голова.

Гривня на окупованій території під забороною. Розрахуватися українськими грошима неможливо, а для тих, хто хоче обміняти нацвалюту – курс вкрай невигідний.

“Гривню міняють 1 до 1. Таким чином, якщо м’ясо, наприклад, коштує 400 російських рублів, то і за українськими гривнями ціна виходить 400 гривень за кілограм. Це дуже дорого. І така ситуація з усіма продуктами, в тому числі й з ліками”, – додала Фоміна.

Раніше ми повідомляли, що окупанти обмежили в’їзд та виїзд з тимчасово окупованої Улянівки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ