Підтримати нас

Окупанти планують відновити опори високовольтних ліній електропередач між Херсонщиною та Кримом

Vgoru
Автор статті
25 липня 2022 18:33
932
Поширити:

Окупаційна влада планує відновити опори високовольтних ліній електропередач між Херсонщиною та Кримом, які були підірвані у 2015 році під час енергетичної блокади півострова у зв’язку з його окупацією Росією.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

Так звана "влада" вважає такі дії "важливим кроком до економічної інтеграції" тимчасово окупованих територій півдня України до РФ. А також заявляє про нібито “відтворення єдиного господарського комплексу, який протягом століть об'єднував Крим, Херсонщину та Запорізьку область”.

"Проте механізми та поведінка росії неодноразово свідчили про те, що їхні дії завжди спрямовані саме на викрадення ресурсів, а не на постачання. Таке вже відбулося з Північнокримським каналом. Таке відбувається з викраденням українського зерна з елеваторів та у фермерів новоокупованих територій півдня. Тепер до цього переліку може додатися електроенергія", - йдеться в дописі.

Після окупації півострова Росією, потреби в електроенергії покривались шляхом місцевих теплоелектростанцій та через енергоміст із Ростовської АЕС. Допустима потужність станції сягає лише 810 мегаватів.

Тимчасово непідконтрольні території України до війни не відчували дефіциту електроенергії. Потреби Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей покривали місцеві теплоелектростанції та АЕС, яка знаходиться в Енергодарі. Потужність електростанції сягає майже 6 тисяч мегаватів.

Викрадення електроенергії росіянами може створити загрозу енергетичної кризи, зокрема дефіциту електроенергії для потреб місцевого населення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ