Підтримати нас

Окупанти депортували останніх пацієнтів двох психоневрологічних будинків-інтернатів із лівобережної Херсонщині

Vgoru
Автор статті
27 листопада 2022 19:32
623
Поширити:

З тимчасово окупованої лівобережної Херсонщини російські загарбники примусово вивезли останніх пацієнтів двох психоневрологічних будинків-інтернатів. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

24 листопада представники так званого окупаційного міністерства праці та соціального захисту рф депортували близько 30 підопічних закладів у Дніпрянах Каховського району та Олешках Херсонського району. Про це повідомили на російській помийці, повідомляє Центр журналістських розслідувань. Пацієнтів двох будинків-інтернатів разом зі співробітниками закладів ще 4 листопада вивезли начебто до Генічеського району. Разом із ними туди вивезли співробітників закладів.

 «Одному з пацієнтів тоді вдалося втекти, однак російські окупанти його виловили, накололи сильними заспокійливими та запихнули до автобусу. Директор інтернату Володимир Семенов спочатку говорив занепокоєним родичам своїх підопічних, що їх вивезли до Сімферополя. Однак він набрехав. Їх вивезли до Росії. Частину з них рідним вдалося знайти аж у Ставропольському краї», – розповіли Центру журналістських розслідувань мешканці Нової Каховки.

Також з 9 по 17 листопада окупанти вивезли всіх пацієнтів Каїрського психоневрологічного будинку-інтернату, розташованого в Горностаївській селищній громаді Каховського району. 

Нагадаємо, раніше журналісти Вгору провели паралелі історії щодо депортації українців.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ