Підтримати нас

Новий глава області – зі старими планами

Автор статті
05 травня 2016 12:00
677
Поширити:

Уже наступного дня після отримання посвідчення голови Херсонської ОДА Андрій Гордєєв скликав прес-конференцію.

Проходила вона досить незвично – без стільців, навстоячки. Журналістів запевнили, що тепер так буде завжди. Бо такий формат – європейський. Подібні новації зовсім не врятували нового голову області від запитань.

На початку свого виступу Андрій Гордєєв трохи розкрив секрет свого призначення на таку високу посаду.

– Я вийшов з пропозицією призначити мене головою ОДА. Бо в мене є певна довіра серед херсонців. І я дуже вдячний своїм колегам з Верховної Ради та Кабміну за підтримку своєї кандидатури, – заявив очільник області.

З перших хвилин перебування на посаді Андрій Анатолійович,  за його словами, почав формувати нову команду, з якою робитиме життя херсонців кращим.

– Зараз я формую команду, яку представлю вже на початку травня. Оновлювати команду буду по максимуму, відсотків на 90. Разом ми представимо  програму  роботи на 100 днів.

Одним із головних напрямків розвитку Херсонщини має стати підтримка молоді та спорту.  Зміни чекають і на спортивні школи. Їх пообіцяли підтримувати, але перед цим ретельно перевірять. Особливо тренерів, які мають дійсно займатися спортсменами, а не просто перебувати в штаті. Андрій Гордєєв заявив, що піде агітувати по школах. Агітувати молодь займатися спортом. Навіть якщо молодь повально захоче тримати себе у формі, то де їм тренуватися? Для цього новий голова області пообіцяв звести в кожному населеному пункті Херсонщини стадіон та спортивні майданчики.

Ще одним пріоритетом в своїй роботі Андрій Гордєєв назвав розвиток зрошення та створення індустріальних парків. Ну і класичне “інвентаризація інвестиційних об’єктів та можливостей” .

Озвучив голова обладміністрації і своє бачення боротьби с трьома проблемами – незаконний видобуток піску, вирубка лісу та повний безлад у Залізному Порту.

– Пісок – це будівельний матеріал. Без нього ми нічого не побудуємо. І він не має бути законсервованим. Тому треба провести інвентаризацію всіх кар’єрів. Провести публічні конкурси. Також Херсонщині варто замислитися над виробництвом газобетону, – заявив Андрій Анатолійович.

З незаконними лісорубами також будуть боротися. А на курортах намагатимуться навести лад – зробити аудит ситуації, затвердити головні плани територій, тощо. За словами Андрія Гордєєва, практично вся земля на узбережжі має фактичних власників, багато з яких – люди при владі.

– Там – повний бардак,“Шанхай”, і комусь це вигідно. Наскільки я знаю, в Залізному Порту 11 народних депутатів мають, так би мовити, “точки зростання”, – сказав Гордєєв.

Він так само відзначив, що ситуацію погіршує пасивність місцевих правоохоронних органів, які не гребують і участю в “схемах” . Відповідаючи на питання про те, як можна було б виправити ситуацію, голова ОДА  сказав, що вважає підприємців, які працюють в курортній зоні, основною рушійною силою, здатною почати зміни на краще: “Не думаю, що підприємцям подобається постійно комусь “відстьобувати” .

Що саме збираються робити, аби вирішити проблему, яка заважає розвитку туристичного бізнесу на Херсонщині, Андрій Гордєєв не сказав.

До речі, про курорти. Новопризачений голова ОДА впевнений, що нам намагаються зірвати туристичний сезон. Приклад тому – нещодавні вибухи у Генічеському районі.

– Ми зробимо усе, аби до нас не боялися приїздити туристи. Головною оцінкою своєї роботи на посаді Гордєєв вважатиме кількість нових робочих місць.

Якщо проаналізувати усі озвучені всі обіцянки новопризначеного очільника облдержадміністрації, то виникає відчуття дежавю. Ми все це колись  уже чули. І не раз. Тільки чули від людей з іншими прізвищами. І якщо подібні ініціативи озвучує новий голова області, то це може означати лише одне. А саме – його попередники з подібними завданнями не впоралися чи навіть не починали працювати над їх здійсненням. Херсонці вже давно не вірять обіцянкам. Втомились. Тому судитимуть про рівень професіоналізму нової команди чиновників лише за реальними справами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ