Підтримати нас

Недобра слава траси біля Комишанської школи: завершено розслідування щодо наїзду на дитину

Автор статті
07 жовтня 2021 12:00
1,098
Поширити:

Справу за фактом ДТП з учнем Комишанської школи розслідувано, водія визнано винним, обвинувальний акт направлено до суду. Але головна проблема, а саме, убезпечення траси біля школи, так і залишається не вирішеною належним чином. Детально про все - у наступному матеріалі.

Завершено досудове слідство у справі наїзду легкового автомобіля "Hyundai Sonata" на 11-ти річного хлопця в смт Комишани, під Херсоном. Обвинувальний акт на водія направлено до суду. 

Нещасний випадок стався 1 грудня минулого року. Водій автівки їхав у напрямку  Білозерки. На трасі біля школи в Комишанах під колеса легковика потрапив хлопчик. Пішохід отримав травми і був доставлений до дитячої обласної лікарні. 

За даними ВК ГУНП у Херсонській області, в ході досудового слідства проведено ряд експертиз та досліджень. За їх результатами, доведено вину водія в  ДТП. Зокрема, правоохоронці з'ясували, що, рухаючись у межах населеного пункту, він перевищив швидкість. До обставини на дорозі був неуважний, тому не вжив необхідних заходів, аби уникнути нещасного випадку. 

На жаль, це далеко не перший випадок, який стався на шосе біля школи в Комишанах. Тут уже не одне десятиліття поспіль під колесами автомобілів травмуються і навіть гинуть школярі. 

Ми вже розповідали, як місцеве населення намагається самотужки розв'язати проблему.  

За словами жителів селища, “лихачів” не зупиняє ані “зебра”, ані світлофор - вони часто їдуть на “червоний”, не збавляючи швидкості. 

Торішній випадок з 11-річним хлопчиком став “останньою краплею” терпіння людей. Вони почали вимагати, аби на трасі встановили так звані “лежачі поліцейські”. Не  раз  разом із журналістами зверталися до Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв'язку Херсонської міської ради та Управління патрульної поліції області. 

Єдине, що зрозуміли, - лежачих поліцейських їм тут не бачити. Згідно з відповідними нормативно-правовими актами, на магістральних вулицях населених пунктів заборонено встановлювати елементи пристроїв примусового зниження швидкості. У вказаних інстанціях обіцяли розглянути інші варіанти. Наприклад, такі як “крапля”, яка наноситься на дорожнє полотно і візуально зменшує ширину проїжджої частини, або ж надземний пішохідний перехід. Навіть проєктувальників запрошували, аби ті запропонували свої варіанти. Але результатів їх роботи немає і досі. Щоправда, на шосе з'явилася свіжа розмітка та було проведено обрізку дерев, які раніше затуляли світлофор.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ