Підтримати нас

На Полтавщині запустили мобільний додаток для виклику поліції

Vgoru
Автор статті
26 листопада 2018 15:45
805
Поширити:

У Полтавській області жителі зможуть викликати поліцію з допомогою нового мобільного додатку «My Pol”, натиснувши на кнопку «SOS».

Про це повідомляється на сайті Національної поліції. Сервіс повністю безкоштовний. Його можна завантажити у «Play Market» та «App Store». 

З допомогою додатку жителі Полтавської області зможуть:

  • швидко викликати правоохоронців, натиснувши на кнопку «SOS».
  • оцінити роботу поліцейського за номером жетону,
  • з’ясувати місцеперебування найближчого відділення поліції та медичної допомоги,
  • отримати свіжі новини від поліції.

Як це працює – поліція показала у презентації:

Заступник начальника поліції Полтавщини Володимир Абрамов впевнений, що нововведення пришвидшить реагування на виклики та оптимізує роботу поліції.

Заступник керівника проекту Микита Стецюк говорить, що додаток допоможе людям з інвалідністю, які не можуть викликати поліцію телефоном. Також ним можна скористатися у ситуації, коли потрібно непомітно викликати правоохоронців.

За даними розробників, додатком зараз в Україні користується 60 тисяч людей. Він діє у шести регіонах.

Досвід шести регіонів, де додаток уже доступний громадянам, показує, що саме такий вид звернення до поліції допомагає затримувати зловмисників «на гарячому» та допомагати громадянам у непередбачуваних ситуаціях. Були випадки, коли ми розшукували неповнолітніх, давали інформацію про аварії. Я впевнений, що цей соціальний проект розвиватиметься та покращить життя мільйонів людей, - зазначив Микита Стецюк.

Поліція просить громадян не тестувати додаток просто так, адже за цей, як і за хибний виклик поліції телефоном, передбачена відповідальність (стаття 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

P.S. Публікація підготовлена ​​в рамках проекту «Шерифи для нових громад» зафінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Міжнародного Фонду Чарльза Стюарта Мотта. Проект реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров'я» та Громадською організацією «Інформаційний ресурсний центр «Правовий простір».

Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його авторам і можуть не співпадати з думкою Міжнародного Фонду «Відродження» та Міжнародного Фонду Ч.С. Мотта.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ