Підтримати нас

На Херсонщині восени відзначатимуть 310-у річницю заснування Кам’янської Січі

Автор статті
28 липня 2019 13:00
716
Поширити:

Цьогоріч святкування заснування Кам’янської Січі на Херсонщині планують провести у вересні, на закриття туристичного сезону.

Про це Укрінформу розповів депутат облради Ігор Йосипенко.

«Попередньо ухвалили рішення, оскільки День туризму відзначатимуть 27 вересня, це п’ятниця - спочатку буде захід у Новій Каховці, а вже 28 вересня ми зустрічатимемо гостей на Кам’янській Січі. Ми плануємо на цей захід запросити науковців та гостей з Канади, США, Австралії, з країн Європи. Таким чином, ми змінюємо формат заходу, закриваємо туристичний сезон саме на Кам’янській Січі, відзначивши 310-у річницю її заснування», - розповів Йосипенко.

Також, за його словами, вже цьогоріч в селі Республіканець планують збудувати причал, і Кам’янської Січі можна буде дістатися водою не лише легкомоторними та парусними човнами, але й «ракетами».

«Зараз ми з командою водолазів компанії «Нібулон» вивчали акваторію затоки біля Кам’янської Січі. В цьому році плануємо побудувати причал в селі Республіканець, зараз готується проектно-кошторисна документація, так званий «планшет», - зазначив Йосипенко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ