Підтримати нас

На Харківщині поліцейські офіцери громади приступили до виконання обов’язків

Автор статті
28 лютого 2020 13:45
741
Поширити:

Сьогодні на території Харківської області створено 23 об’єднані територіальні громади.

13 з них беруть участь у проєкті «Поліцейський офіцер громади». На території цих ОТГ вже почали працювати 26 поліцейських офіцерів громад.

Про це повідомляє  Шерифи для нових громад.

На плацу Харківського національного університету внутрішніх справ 20 лютого ключі від автівок отримали поліцейські офіцери громад з 13 ОТГ. Також офіцерам вручили сертифікати про завершення навчання та стажування за програмою спеціалізації дільничних офіцерів поліції, закріплених за об’єднаними громадами.

«Проєкт «Поліцейський офіцер громади» – це новий рівень комунікації та поліцейського сервісу. Офіцер громади мешкає на території громади, він доступний для населення, готовий вирішувати всі безпекові питання і завжди перебуває поруч з людьми. Його завдання зробити все можливе, щоб кожний мешканець почував себе захищеним і в безпеці», – зазначив начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко.

Національною поліцією та міжнародними партнерами поліцейських забезпечено службовими автомобілями «Рено Дастер», помповими рушницями, планшетними комп’ютерами, бодікамерами, чековими термопринтерами, тощо. Кожна громада надала поліцейським приміщення для роботи, оргтехніку.

А координатор проєкту «Шерифи для нових громад» у Харківській та Дніпропетровській областях Юрій Чумак вручив поліцейським книжки «Успішні практики безпеки. Український масштаб», в яких зібрано вітчизняний та зарубіжний досвід налагодження співпраці в громадах між поліцією, місцевою спільнотою та муніципалітетами.

Харківщина стала четвертим регіоном України, де поліцейські офіцери громади приступили до роботи. Перед початком служби кожен із них пройшов ретельний відбір та курс підготовки за участю українських та іноземних фахівців.

Протягом року діяльність поліцейських офіцерів громади планується поширити на всі ОТГ області.

P.S. Публікація підготовлена в рамках проекту «Шерифи для нових громад» за фінансової підтримки Міжнародного Фонду Чарльза Стюарта Мотта. Проект реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров'я» та Громадською організацією «Інформаційний ресурсний центр «Правовий простір». Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його авторам і можуть не співпадати з думкою Міжнародного Фонду Ч.С. Мотта.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ