Підтримати нас

На Херсонщині судитимуть керівника медичного закладу, який “спалився” на хабарі

Автор статті
14 вересня 2021 07:30
878
Поширити:

Хабарництво і корупція - два пороки, які міцно вкоренилися в українському суспільстві. Минуло тридцять років відтоді, як держава здобула незалежність, але всі зусилля, спрямовані на боротьбу з цим злом, досі видаються, м'яко кажучи, зовсім недостатніми.

Кожен новий склад Верховної Ради, кожен новий президент, кожен новий уряд, усі нові керівники силових органів, приходячи до влади, декларують застосовувати найрішучіші заходи, щоб викорінити ці згубні явища. Але це часто-густо так і залишається пустими деклараціями.

Щоправда, іноді правоохоронці все ж повідомляють про окремі випадки, коли вдається вивести на чисту воду корупціонера або хапугу. Але в основному це все, як то кажуть, "по дрібниці": найбільші "риби" в корупційному морі, які оперують мільйонами, продовжують почуватися чудово.

Днями розслідування чергового випадку одержання неправфомірної вигоди завершила прокуратура Херсонської області. Як повідомляє її пресслужба, розслідувану справу про хабарництво в особливо великих розмірах вже направлено до Генічеського районного суду.

Як з'ясували правоохоронці, у цьому районі колишній керівник центру надання первинної медико-санітарної допомоги вимагав від місцевого фермера 100 тисяч гривень за те, щоб той міг користуватися одним з приміщень медустанови. Саме на цьому хабарі й попався нечистий на руку чиновник.

У прокуратурі повідомляють, що фігуранту закидають правопорушення за фактом отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За вчинене обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ