Підтримати нас

На адмінмежі з Кримом через брак персоналу обіцяні тестування на COVID-19 не роблять

Автор статті
24 лютого 2021 13:58
921
Поширити:

Експрес-тестування на коронавірусну інфекцію біля пункту пропуску «Каланчак» на адмінмежі Криму з Херсонською областю не працює.

Як повідомляють з місця подій свідки, тестування повинне проводитися в Центрі надання адміністративних послуг, однак ця будівля закрита. Біля дверей висить оголошення про те, що пройти експрес-тест можна в амбулаторії села Каланчак, яке розташоване на відстані близько 30 кілометрів від КПВВ. 

При цьому таксисти, що постійно перебувають поблизу від пункту пропуску, повідомили: експрес-тестування в цьому сервісному центрі немає вже щонайменше чотири дні.

Головний спеціаліст департаменту здоров'я Херсонської обласної держадміністрації Денис Литвин пояснив: у Каланчацькому центрі первинної медико-санітарної допомоги та Каланчацькій районній лікарні «фізично не вистачає медперсоналу, щоб забезпечити експрес-тестування» на адмінмежі.

«Плюс додаткове навантаження, яке покладене у зв'язку з транспортуванням персоналу до пункту перетину адмінмежі з АРК, ніким не відшкодовується і не передбачене. В суботу виконуючим обов'язки директора Департаменту  підписано доручення керівникам адміністрації відшукати гроші на це. Якщо казати про «Чонгар» - там ми ще змогли домовитися і поставили працівників патронатної служби «Червоного Хреста», і возимо їх кожен день. Але з «Каланчаком» значно складніше», - стверджує Литвин.

Він додав, що Департамент здоров'я Херсонської обласної держадміністрації звертався до головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, а також до Мінреінтеграціі в тому числі з приводу оснащення і фінансування експрес-тестування.

«Також ми зверталися з приводу того, що було б краще доручити проведення тестування Держприкордонслужбі, щоб люди, не залишаючи адмінмежу, могли пройти тестування», - повідомив Денис Литвин.

Як скоро відновиться експрес-тестування в «Каланчаку», він не відповів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ