Підтримати нас

Миколаївське посміховисько, або як спаскудити репутацію аеропортом та "селфі в шкільній душовій"

Автор статті
27 лютого 2018 18:24
684
Поширити:

Чому миколаївці втомилися бути посміховиськом для всієї країни та навіть ініціювали петицію за звільнення свого ж губернатора. Про це розповіли у програмі "ЦРУ.За кадром", пише 24tv.ua.

Лише минулого тижня ми обговорювали феєричну історію гучного піару миколаївських чиновників на відновленні аеропорту. І, чесно зізнаюся, відтоді не можу зупинитися і з неймовірною цікавістю слідкую за стрічкою новин у цьому регіоні та ініціативами його геніальних керманичів.

До речі, тема миколаївського аеропорту не вичерпана. Губернатор особистим розпорядженням через два дні після ефіру нашої програми "Аеропорт для своїх" розпустив робочу групу з відновлення аеропорт Миколаїв, яку очолював народний депутат від БПП Давід Макар’ян.

Але ж це зовсім не означає, що на відкритті аеропорту поставили хрест. Поки місцева фірма-благодійник "Жилпромстрой", що відремонтувала "безкоштовно" будівлю аеровокзалу та столична компанія "ЄІС", яка постфактум виграла тендер на ті самі роботи, думають-гадають як поділити гроші, губернатор підписав ще один вельми цікавий документ.

З балансу миколаївського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф він розпорядився передати "Газель 2705" до КП "Аеропорт". Судячи з усього – це стандартний автомобіль швидкої допомоги. Тож, слідуючи логіки губернатора Савченка, аеропортівцям транспорт напевне, більш потрібний, аніж миколаївським медикам та їхнім пацієнтам.

До речі, від шаленої ідеї будь-що і якнайшвидше пафосно відкрити оновлений аеропорт та прийняти відремонтованій смузі борт номер один, постраждала ледь не вся область.

З районних бюджетів у "примусово-добровільному" порядку обласні чиновники просили перерахувати "на аеропорт" хто скільки може до загального котла. Так і збирали з миру по нитці. А кошторис вже майже досяг суми у 200 мільйонів.

До речі, Миколаївщина відома на всю країну не лише своїм горе-аеропортом. Дороги! Найулюбленіші та найзгадуваніші – серед вітчизняних водіїв.

Ось найсвіжіші кадри від шоферів, які свідчать про стан місцевих доріг. Нещодавно жителі села Водяно-Лорине навіть вийшли на акцію протесту з вимогою до місцевої влади нарешті відремонтувати дорогу, якої нема.

Дорога біля цього населеного пункту – без перебільшення у топі найгірших доріг України.

І що ви думаєте – як прокоментували відчайдушний крок селян в обласній адміністрації? Ні, навіть не обіцянкою вирішити коли-небудь їхнє болюче дорожнє питання.

На місце виїхав начальник інфраструктури миколаївської ОДА Андрій Максименко. Пояснив – надії нема.

Хоча під такі цілі в області є 300 мільйонів. Утім, звиняйте, експертизу проекту ремонту цієї дороги не проводили. Тож цього року жителі Водяно-Лориного у прольоті.

Гроші пішли на ремонт траси Н11 Миколаїв-Дніпро. А й тут не все чисто та гладко. По цьому ремонту вже написане не одне звернення до СБУ. Ініціатор – депутат миколаївської обласної ради Олександр Бондар. Суть звернення, якщо коротко – ремонтують абияк, відповідно можна припустити, що й крадуть підрядники на ремонті безбожно. Адже дільниця траси, яку відремонтували у грудні, у лютому вже виглядала так, ніби після бомбардування "Градами".

Тож досягнення та звитяги місцевої влади – таки під питанням. Миколаївці не витримали і днями на сторінці Офіційного інтернет-представництва Президента України з’явилася електронна петиція із вимогою звільнити губернатора Савченка.

Серед причин, чому Миколаївський регіон втомився від керування Савченком, автор петиції Євген Воловий перелічує і ганебну ситуацію з аеропортом, і жахливий стан медицини в регіоні, і пафосне відкриття наспіх зроблених об’єктів, навіть не введених офіційно в експлуатацію – мова про місцевий стадіон та фехтувальну школу. Ну, а найбільше, обурюється автор петиції, що з Миколаївщини зробили посміховисько. Чого тільки вартий жарт голови ОДА на обласній колегії з освіти про дівчачі селфі у шкільних душових.

 

Поки петиція не набрала достатньо голосів, аби на неї звернув увагу Гарант, але ж усі наведені факти в петиції, і в цьому блозі, і у наших програмах ЦРУ на миколаївську тематику справді говорять не на користь губернатора.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ