Підтримати нас

Міськрада виділить понад три мільйони гривень на житло сім’ям, чиї домівки затопило фекаліями

Автор статті
03 грудня 2021 12:31
956
Поширити:

Шість херсонських родин, чиї будинки затопило фекаліями через аварію напірного каналізаційного трубопроводу на вул. Штурвальній, отримають кошти на придбання нового житла. Таке рішення прийнято на пленарному засідання ХІ сесії міської ради 3 грудня.

З бюджету виділять допомогу загальною сумою 3,094 млн грн, - повідомляє пресслужба Херсонської міської ради. 

Аварія на вул. Штурвальній сталася 27 листопада.

Напірний трубопровід від головної помпової станції каналізації до міських очисних споруд каналізації збудований у 1968-1969 роках зі сталевих, чавунних та залізобетонних труб діаметром 900-1000 мм. Його термін експлуатації мав закінчиться ще 23 роки тому. 

Тож 27 листопада неочищені стоки хлинули крізь «свищ» у стінці сталевої труби й залили розташовані поблизу трубопроводу приватні будинки.

Поліція встановила охорону постраждалого житла від мародерів. А комунальні служби та рятувальники ліквідовували наслідки. Перекачування та скид стоків в інший колектор організували того ж дня.  Будинки очищувати та дезінфікувати  почали ще зранку 28 листопада. Але проживати там досі неможливо. Родинам поки запропонували кімнати у гуртожитку.  А тепер обіцяють упродовж двох тижнів надати одноразову допомогу.

Фото Суспільне Херсон

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ