Підтримати нас

Мінреінтеграціі регіонів планує закрити "ганебний" КПВВ "Чаплинка"

Автор статті
09 вересня 2020 04:30
914
Поширити:

Контрольно-пропускний пункт в'їзду-виїзду на адмінмежі з Кримом у Чаплинці необхідно закрити, а КПВВ "Чонгар" - навпаки, перетворити на "вітринний".

Контрольно-пропускний пункт в'їзду-виїзду на адмінмежі з Кримом у Чаплинці необхідно закрити, а КПВВ "Чонгар" - навпаки, перетворити на "вітринний". Про такі плани уряду розповів заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ігор Яременко, який перебував 8 вересня з робочим візитом у Херсонській області.

За словами заступника міністра, у нинішньому своєму стані КПВВ "Чаплинка" не здатний забезпечити стабільну роботу. До того ж, цей стан, як заявив сам Яременко, "поганий, ганебний", і він сумнівається в ефективності його подальшого утримання. Навіть влітку, стверджує чиновник, чаплинський КПВВ пропускає не більше тридцяти громадян в обидві сторони. Що вже говорити про зимовий час!

Втім, рішення про закриття такого об'єкта має прийматися лише на урядовому рівні. Але Ігор Яременко, який на власні очі ознайомився з ситуацією, рекомендуватиме колегам з Кабміну таке рішення прийняти якомога швидше.

Також у планах Міністерства, повідомив Яременко, зробити з КПВВ "Чонгар" пілотний проєкт, модель якого згодом буде зразком для всіх КПВВ на адмінмежах України і тимчасово окупованих територій (включаючи КПВВ в Донецькій і Луганській областях).

Згідно з проєктом, крім режимної зони, КПВВ буде оснащено зоною сервісних послуг для громадян з кафе або їдальнею, Центром надання адмінпослуг, терміналом надання банківських послуг (на цей рахунок в даний час уже ведуться переговори з державними банками), залою відпочинку, кімнатою матері і дитини, медичним пунктом і таке інше.

Також Ігор Яременко заявив, що реконструйовані КПВВ будуть мобільними - з тим, щоб після деокупації всіх тимчасово окупованих територій їх можна було перемістити безпосередньо на кордон з Російською Федерацією.

Відповідаючи на запитання журналістів з приводу подачі води до Криму, заступник міністра сказав, що ніяких планів щодо цього ані в Міністерстві зокрема, ані в Кабміні в цілому немає.

"Вода в Крим буде подана тільки тоді, коли півострів повернеться в Україну, поверне український прапор і українське адміністративне управління", - зазначив Яременко.

За його словами, на сьогодні подача води до Криму засобами Північно-Кримського каналу (на якому він теж побував вчора) технічно неможлива.

Більш того, заступник міністра переконаний, що нинішні проблеми кримчан з водою створені штучно російською адміністрацією, бо насправді півострів уповні  забезпечений запасами питної води.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ