Підтримати нас

Міністр оборони назвав п’ять стратегічних цілей модернізації українського війська

Автор статті
06 квітня 2018 12:00
617
Поширити:

У Державній програмі розвитку Збройних сил України на період до 2020-го року визначено п’ять стратегічних цілей модернізації війська. Про це сказав міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю «Урядовому кур'єру».

«Про наші плани на майбутнє у сенсі модернізації війська докладно йдеться у Державній програмі розвитку Збройних сил України на період до 2020 року, де визначено п’ять стратегічних цілей на основі прийнятих у НАТО принципів і стандартів», - сказав Полторак.

Першою з них він назвав розвиток системи управління ЗСУ. Другою ціллю є вдосконалення системи оборонного планування, впровадження у ЗСУ прозорого й ефективного управління ресурсами. Третя - це набуття спроможностей ЗСУ для гарантованої відсічі збройній агресії, оборони держави та участі в підтриманні миру і міжнародної безпеки. Четверта - створення єдиної системи логістики та вдосконалення системи медичного забезпечення ЗСУ. П’ята - професіоналізація та створення необхідного військового резерву ЗСУ.

За словами міністра, сьогодні значно підвищено бойові спроможності ЗСУ завдяки інтенсивним командно-штабним, бригадним і льотно-тактичним навчанням української армії за стандартами НАТО. Крім того, затверджено концепцію підготовки та застосування снайперів, посилено роль іноземних тренувальних місій у підготовці ЗСУ.

«Більший фінансовий ресурс дав змогу істотно наростити темпи забезпечення Збройних сил озброєнням, військовою і спецтехнікою, вдосконалити військову інфраструктуру, системи логістики й медичного забезпечення. Ми будуємо необхідну нам оборонну інфраструктуру і навчальні центри та житло для військових», - сказав Полторак.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ