Підтримати нас

Міфи про зір: що корисно та шкідливо для очей?

Автор статті
28 вересня 2019 13:34
1,259
Поширити:

Хоча старіння впливає на зір, практичні профілактичні заходи можуть допомогти захистити сенсорний орган. Статистика говорить, що від 40% до 50% всієї сліпоти можна уникнути, регулярно відвідуючи офтальмолога.

Регулярні обстеження очей є секретом здоров'я очей. Люди, які генетично схильні до захворювань очей та рефракційних порушень, повинні частіше відвідувати спеціаліста. Не чекайте, поки ваш зір погіршиться. Одне око часто може компенсувати інше, поки стан очей прогресує.

Ви можете зробити самостійно кроки назустріч здоровим очам. По-перше, якщо ви курите, зупиніться. Куріння підвищує ризик розвитку деяких захворювань очей, включаючи вікову дегенерацію жовтої плями. Сприяє зміцненню здоров'я та підвищує стійкість до хвороб очей дотримання живильної дієти з великою кількістю фруктів та овочів та мінімальним вмістом насичених жирів. Носіння сонцезахисних окулярів та капелюхів також важливо для людей будь-якого віку.

П'ять міфів та фактів про очі

Міф: виконання вправ для очей допоможе уникнути необхідності носити окуляри.

Факт: очні вправи не поліпшать, не збережуть зір. Ваш зір залежить від багатьох факторів, включаючи форму очей та здоров'я тканин ока, жоден з яких не може бути істотно змінений за допомогою вправ для очей.

Міф: читання в тьмяному світлі погіршить ваш зір.

Факт: хоча приглушене освітлення не вплине на ваш зір, воно швидше втомить ваші очі. Кращий спосіб розмістити лампу для читання - щоб вона світила прямо на сторінку, а не через плече. Світло, яке світить через плече, викликає відблиски, ускладнюючи перегляд матеріалу для читання.

Міф: вживання моркви корисне для очей.

Факт: в цьому є частка правди. Морква, яка містить вітамін А, є одним з декількох овочів, які корисні для очей. Але свіжі фрукти та темно-зелені листові овочі, які містять більше вітамінів-антиоксидантів, таких як С і Е, ще краще. Вітаміни-антиоксиданти можуть допомогти захистити очі від катаракти та вікової дегенерації жовтої плями. Але вживання в їжу будь-яких овочів або добавок, що містять ці вітаміни або речовини, не відверне і не виправить основні проблеми із зором, такі як короткозорість або далекозорість.

Міф: дивитися на екран комп'ютера весь день шкідливо для очей.

Факт: хоча використання комп'ютера не заподіє шкоди вашим очам, пильний погляд на екран комп'ютера протягом всього дня буде втомлювати очі. Налаштуйте освітлення так, щоб воно не створювало відблисків на екрані. Крім того, коли ви працюєте за комп'ютером або читаєте - необхідний короткий відпочинок щогодини. Також люди, які довго дивляться на екран комп'ютера, як правило, не моргають так часто, як зазвичай, що може викликати сухість та дискомфорт в очах.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ