Підтримати нас

Мешканка Черкас підозрює херсонських партнерів в рейдерстві

Автор статті
21 червня 2018 13:14
954
Поширити:

Мова йде про товариство з обмеженою відповідальністю «Пансіонат «Петровець».

Останнє зареєстровано в м. Херсон, вул. Нафтовиків, буд. 50, зі статутним капіталом більш ніж 9 мільйонів гривень (9281753.66).

Засновники товариства - херсонець Лук’янов Ігор Володимирович, жителька  селища Антонівка міста Херсону Руденко Євгенія Дмитрівна та мешканка Черкас Педченко Марія Іванівна.

Кінцевий бенефіціарнрий власник (контролер) підприємства є пані Педченко, якої належать 50% статутного майна. Її партнери по бізнесу володіють іншою часткою капіталу порівну, по 25%.

Керівником ТОВ «Пансіонат «Петровець» в Єдиному реєстрі фізичних та юридичних осіб, за оприлюдненою станом на 21 червня 2018 року інформацією, значиться Герасимюк Сергій Сергійович.

Важливі рішення для підприємства приймаються загальними зборами учасників товариства. І ця історія розпочалася саме з «таємних зборів», на яких головна власниця бізнесу, пані Педченко, не була й протокол не підписувала. На тому офіційному засіданні, ще 14 грудня 2017 року, було «одноголосно» переобране голову і секретаря зборів і призначено нового керівника.

Дізнавшись про «перепризначення», мешканця Черкас запідозрила, що бізнес-партнери планують продати, без її відома, її статутну частку і в подальшому заволодіють всім майном. Тому звернулась до правоохоронців, щоб перевірили її підозри. А також, арештували статутний капітал ТОВ «Пансіонат «Петровець», - щоб унеможливить його відчуження, поки йде слідство.

Слідчим управлінням поліції в Херсонській області за її заявою було відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України (Підроблення офіційного документа, - карається до трьох років обмеження волі).

За клопотаннями правоохоронців, Херсонський міський суд надав слідчим доступ до документів товариства, а також наклав арешт на все майно ТОВ «Пансіонат «Петровець», тобто заборонив державному реєстратору здійснювати державну реєстрацію будь-яких змін до установчих документів, а також проведення інших реєстраційних дій.

Адвокат херсонських власників бізнесу намагався оскаржити арешт в Апеляційному суду області.  Зокрема, він посилався на те, що  Марії Педченко належить тільки 50% статутного капіталу, тож судом першої інстанції не визначено, на яке саме майно накладається арешт. Крім того, таке рішення суду начебто блокує господарську діяльність товариства, оскільки перешкоджає можливості здійснювати керівництво підприємством.

Проте колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Херсонської області (головуюча Інна Литвиненко , судді: Володимир Заіченко та Ігор Красновський)  дійшла висновку, що можливість вчинення кримінального правопорушення обґрунтовано, тобто існують об’єктивні підстави вважати, що відносно корпоративних прав, належних Марії Педченко, можуть бути вчинені протиправні дії. Також, посилання адвоката на те, що не враховано наслідки арешту, суд апеляційної інстанції вважає безпідставними. Адже не доведено, яким чином заборона державному реєстратору здійснювати державну реєстрацію будь-яких змін до установчих документів, а також проведення інших реєстраційних дій, перешкоджає господарській діяльності товариства.

Отже, апеляційну скаргу представника ТОВ «Пансіонат «Петровець» - залишено без задоволення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ