Підтримати нас

Мери міст Півдня України підписали офіційне повідомлення

Vgoru
Автор статті
17 червня 2021 14:32
979
Поширити:

Представники місцевого самоврядування в рамках Міжнародного інвестиційного форуму "Південна стратегія розвитку" підписали комюніке, в якому підтверджується єдність позиції Півдня України.

Про це на форумі розповів міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

"Наша єдність — результат спільного досвіду несправедливості, агресії, збитків і людських втрат, що були принесені у наш будинок озброєним конфліктом, розпочатим Російською Федерацією, і окупацією нею частини території України. Внаслідок російської агресії проти України, яка триває вже восьмий рік, жителі Півдня України живуть у постійній небезпеці, ризикуючи стати наступними її жертвами", — йдеться в тексті.

Міський голова Нової Каховки зачитав спільне комюніке представників місцевого самоврядування — Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Одеської та Донецької областей — яке було підписане на форумі.

"Консолідація зусиль міжнародної спільноти під егідою "Кримської платформи" сприятиме подоланню негативного впливу окупації Кримського півострова Російською Федерацією на соціально-економічну, гуманітарну та екологічну ситуацію в південних областях України", — наголошується в комюніке.

Володимир Коваленко розповів, що не можна сподіватися й чекати, коли з Києва хтось приїде для розв’язання місцевих проблем, а потрібно розраховувати на свою відповідальність.

Форум організували за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ